Αγραβάνης και Παπανικολάου έδειξαν το δρόμο

olympiakos baskonia agravanisΜε εφαρμογή της δοκιμασμένης συνταγής του (έμφαση στην άμυνα), ο Ολυμπιακός  έδειξε το καλό του πρόσωπο στην πρεμιέρα της ευρωλίγκα και στα «Δύο Αοράκια» η νίκη ήρθε με εύκολο τρόπο (75-64) απέναντι στην Μπασκόνια  και παρά τις σημαντικές απουσίες (Σπανούλης, Ρόμπερτς, Τιλί).

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με σοβαρότητα και διάθεση, πήρε βοήθεια απ΄ όλους τους παίκτες και κατάφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα των Βάσκων. Στην επίθεση υπήρχε πολυφωνία, πότε με τους Μιλουτίνοφ, Αγραβάνη, πότε με τους Στρέλνιεκς, πότε με τους δύο «ΠΑΠ», ενώ ακόμη και ο νεαρός Τολιόπουλος μπήκε αμέσως στο πνεύμα του αγώνα.

Το μουδιασμένο ξεκίνημα του Ολυμπιακού που για πέντε λεπτά πέτυχε ένα καλάθι, αυτό με τον Πρίντεζη που έδωσε και το αρχικό 2-0, ξεπεράστηκε στη συνέχεια  με την καλή άμυνα και την είσοδο του Αγραβάνη. Η επιδίωξη ήταν να πηγαίνει η μπάλα στον Μιλουτίνοφ, ο οποίος πέτυχε εφτά συνεχόμενους πόντους για να ακολουθήσει ο Αγραβάνης με δύο έμμεσα τρίποντα (16-12).

Η προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι, ενισχύθηκε και με την είσοδο του νεαρού Τολιόπουλου που ανέλαβε τον Χουέρτας και η επίθεση άρχισε να δουλεύει ρολόι.  Η διαφορά έφτασε τους 13 πόντους (32-19) με την αποτελεσματικότητα των Στρέλνιεκς, Τόμπσον και το ημίχρονο να κλείνει με 41-33.

Ο γρήγορος ρυθμός στο τρίτο δεκάλεπτο μπορεί να πρόσφερε όμορφες φάσεις με αλλεπάλληλα καρφώματα, αλλά κάπου αποσυντόνισε την άμυνα του Ολυμπιακού , με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να μειώσει στους έξι πόντους (51-45), Όμως γρήγορα η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέβαλε το ρυθμό της και με το +11 στο 30΄(60-49), έβαλε τις βάσεις για να πετύχει την πρώτη του νίκη στην ευρωλίγκα. Παρότι οι Βάσκοι με ένα γρήγορο 5-0 μείωσαν στους έξι πόντους (60-54), ο Δημήτρης Αγραβάνης πρώτα και αμέσως μετά ο Κώστας Παπανικολάου με δύο διαδοχικά τρίποντα και ο Πρίντεζης, τους έκοψαν κάθε διάθεση για να γυρίσουν το παιχνίδι  (70-51 στο 35΄).

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 41-33, 60-49, 75-64.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μακλίν 2, Τολιόπουλος 3 (1), Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 13 (1), Μιλουτίνοβ 9, Στρέλνιεκς 8 (2), Πρίντεζης 17,  Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 2, Μπόγρης, Τόμπσον 8.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Πριτζιόνι): Βιλντόζα, Τίμα 3 (1), Βόιτμαν 11 (2), Χουέρτας 10 (1), Τζάνινγκ 5 (1), Ντιόπ 7 (1), Γκρέιντζερ 12, Ποϊριέ 3, Σενγκέλια 13, Ντελφίνο.