Ονειρικό φινάλε για τον «Ντούντα» (pics)

giorti doynda

Η αποχαιρετιστήρια  εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ήταν αυτή που άρμοζε έναν μεγάλο προπονητή. Λιτή, σοβαρή, με παρόντες παίκτες και προπονητές που πέρασαν από τα χέρια του «Ντούντα».

Και όλοι αποδέχθηκαν το κάλεσμα του Ολυμπιακού για να τιμηθεί ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ήταν το τέλειο φινάλε σε μία μακρόχρονη πορεία με δεκάδες διακρίσεις και τίτλους. Ο Ίβκοβιτς κοουτσάρισε για τελευταία φορά στο ΣΕΦ, όπου αποθεώθηκε, όπως και οι παίκτες που πήραν μέρος στον φιλικό αγώνα.

Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ ήταν εκεί. Από τον Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς,τον Ζάρκο Πάσπαλιε,, Ντίνο Ράτζα, μέχρι τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ οι προβολείς ήταν στραμμένοι πάνω στον κορυφαίο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, που δέχτηκε αμέσως την πρόσκληση του Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι πρόεδροι του Ολυμπιακού του πρόσφεραν φανέλα της ομάδας με το όνομά του.

Επίσημοι καλεσμένοι του ήταν επίσης οι: Τζό Αρλάουσκας, Νέναντ Κρίστιτς, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Ντράγκαν Τάρλατς, Σεργκέι Κουσένκο, Δημήτρης Ιτούδης, Παναγιώτης Φασούλας, Ευθύμης Ρεντζιάς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Αντώνης Φώτσης, Μιχάλης Κακιούζης και ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, που μαζί με τους αδελφούς Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, βράβευσαν τον «Ντούντα».

Ήταν μία συγκινητική βραδιά για όλους όσους βρέθηκαν στο ΣΕΦ και κυρίως για το τιμώμενο πρόσωπο που είδε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό του από τα δικά του «παιδιά».

Ευχάριστος και ο αγώνας που ακολούθησε με την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς να κερδίζει τον Ολυμπιακό 111--103.  Στο 1΄΄ 16΄΄ πριν από το τέλος η κίνηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου να καλέσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού και να εκτελεστεί υπό τις οδηγίες του η τελευταία φάση που χάρισε τον τίτλο στην Κωνσταντινούπολη το 2013, ήταν ό, τι καλύτερο για να κλείσει η βραδιά. 

Τα δεκάλεπτα: 29-27, 53-64, 79-91, 103-111

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 13 (1), Τολιόπουλος 2, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 2 (8 ασίστ), Αγραβάνης 10 (2), Μιλουτίνοφ 13 (1), Στρέλνιεκς 13 (3), Τιλί 10 (2), Πρίντεζης 6, Παπανικολάου, Αρσενόπουλος 3 (1), Ρόμπερτς 7, Μπόγρης, Τόμπσον 8.

ΙΒΚΟΒΙΤΣ STARS (Ίβκοβιτς): Ερτέλ 2, Ζήσης 12 (2), Σάριτς 4, Κέσελ 14 (2), Άντιτς 12 (4), Παπαδόπουλος, Σλούκας 9 (1), Μάρκοβιτς 5 (1), Μίτσιτς, Κορκμάζ 7 (1), Χριάπα 14 (2), Χάιμνς 20, Μαριάνοβιτς 8. Στον πάγκο ήταν αλλά δεν έπαιξαν και οι Μπόγκνταν Μπογκτάνοβιτς, Τζον Ντίμπλερ.

ivkovic timeout

ivkovits spanoulis

aggelopouloi tzokobic