Πατσέσας: «Η Ελλάδα έχει προπονητή γυναικείου μπάσκετ»

tomas pacesas

Ο Λιθουανός προπονητής, Τόμας Πατσέσας μίλησε ενόψει της αναμέτρησης της Εθνικής μας με την Λιθουανία (9/9, 21:30), τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει προπονητή που προέρχεται από το γυναικείο μπάσκετ.

Για το ματς της Ελλάδας με τη Λιθουανία μίλησε ο παλιός προπονητής της Λιέτουβος Ρίτας, Τόμας Πατσέσας σε Μέσο της πατρίδας του και στάθηκε στον Κώστα Μίσσα, ο οποίος όπως είπε «προέρχεται από το γυναικείο μπάσκετ».

«Η πρώτη φάση δεν έχει σημασία πλέον. Όλα ξεκινούν από το μηδέν. Ξέρω πως στο ελληνικό μπάσκετ υπάρχει αυτοπεποίθηση και νοοτροπία νικητή. Θα είναι δύσκολο το έργο μας, γιατί πρόκειται για μία επικίνδυνη ομάδα. Έχουν πολύ ταλέντο, με παίκτες που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη και κυρίως στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό Θα είναι μεγάλη πρόκληση για μας».

Όλες οι ομάδες έχουν αδύνατο σημείο και για την Ελλάδα είναι ο προπονητής της. Από όσο ξέρω, προέρχεται από το γυναικείο μπάσκετ και είχε μια θέση στην ομοσπονδία. Μίλησα με έναν Έλληνα που παρακολουθεί τα πάντα και είδα ότι είναι νευριασμένοι με την ομοσπονδία γιατί επέλεξαν έναν προπονητή που είχε να δουλέψει χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ υπήρχαν προπονητές όπως ο Μπαρτζώκας, ο Κατσικάρης και ο Ζούρος. Το ρεκόρ 2-3 στους ομίλους φαίνεται άσχημο, όμως οι παίκτες της Ελλάδας δεν είναι καθόλου κακοί», ήταν τα λόγια του