Βελτιωμένη, αλλά με την πλάτη στον τοίχο

ellas slovenia sloukas

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα γνώρισε η Εθνική ομάδα στο Ελσίνκι και τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα για τη συνέχεια, όσον αφορά την πρόκριση και οι δύο εναπομείναντες αγώνες με Φινλανδία και Πολωνία και μοιάζουν με τελικούς.

Εναντίον της Σλοβενίας μπορεί να φάνηκε μία βελτιωμένη εικόνα από πλευράς αγωνιστικής συμπεριφοράς (μεγαλύτερη διάθεση, περισσότερη σκληράδα) σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, αλλά το αποτέλεσμα πάλι δεν ήταν θετικό (72-78).

Ήταν προφανές ότι το σκεπτικό της στρατηγικής αφορούσε τον περιορισμό του Ντράγκιτς, ο οποίος ήταν πιο άστοχος από τις προηγούμενες εμφανίσεις του, αλλά με την ίδια λογική και ο Ντόντσιτς ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς. Όπως επίσης η Σλοβενία, γνωρίζοντας ότι η άμυνα θα πέσει πάνω στους δύο σταρ της, είχε αντίδοτο με τον Πρέπελιτς που έκανε ζημιά στην Εθνική.

Η ελληνική ομάδα ωστόσο, είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην καλή της απόδοση και ένα πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο έδειξε ικανή να φτάσει στη νίκη.

Με εκπληκτικό τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος πρέπει να γίνει ο ηγέτης και να του δοθούν τα κλειδιά αυτής της ομάδας, το προβάδισμα με 8 πόντους (56-48), έδωσε αποφασιστικότητα και πίστη για τη νίκη. Και μέχρι δύο λεπτά πριν από το τέλος κρατούσε την τύχη στα χέρια της, αλλά δεν αντέδρασε σωστά όταν ανέλαβαν να «καθαρίσουν» τον αγώνα οι Ντόντσιτς, Ντράγκιτς.

Από τον σημερινό αγώνα κρατάμε και την πολύ καλή απόδοση του Γιώργου Παπαγιάννη, ενώ για μία ακόμη φορά αναδείχθηκε το πρόβλημα στα τρίποντα (3/20).

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 35-30, 52-58, 78-72

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 8, Ντράγκιτς 20 (7/16 σουτ), Νίκολιτς, Πρέπελιτς 16 (3), Μούριτς 6 (1), Μπλάζιτς, Βίντμαρ 6, Ζάγκορατς, Ντίμετς, Τσάντσαρ, Ντόντσιτς 22 (7/12 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 6, Μπουρούσης 9, Σλούκας 18 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Παππάς 10, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 10 (10 ριμπάουντ), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5 (1), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο.