Θανάσης: «Να το δούμε εγωιστικά!»

1739819

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε για την προσωπική του απόδοση μετά το τέλος του αγώνα, ενώ έδωσε και το σύνθημα για τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ. 

 «Αυτό πρέπει να κρατήσουμε, την αντίδραση που είχαμε. Παίξαμε 7-8 λεπτά πολύ καλό μπάσκετ. Πρέπει να το κρατήσουμε αυτό. Πιο πολύ πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να το δει εγωιστικά, με τον καλό τρόπο. Να αποδείξει πόσο καλός μπορεί να είναι για την ομάδα. Να δώσουμε όλοι ό,τι μπορούμε για την ομάδα» δήλωσε αρχικά.

Για την προσωπική του απόδοση δήλωσε: «Προσπαθώ όσο μπορώ, ό,τι μπορεί το κορμί μου θα το κάνω. Είμαι ένας καλός αθλητής. Βασίζομαι στα αθλητικά μου προσόντα. Από εκεί και πέρα, κάνω αυτό που πρέπει».

Στη συνέχεια, ο Αντετοκούνμπο είπε για τα λάθη απέναντι στην Ισλανδία, αλλά και το ματς με τους Γάλλους το Σάββατο: «Είχαμε κάποια προβλήματα με την μπάλα, είναι λίγο περίεργη, κάναμε λάθη από αυτό. Κάναμε φάουλ στο τρίποντο, δεν έπρεπε. Πρέπει να "χτίσουμε" πάνω σε όσα κάναμε καλά και να αφήσουμε τα υπόλοιπα πίσω. 

Πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Αυτό το ματς ήταν κομβικής σημασίας. Η πρεμιέρα κρύβει κινδύνους. Υπάρχει και το άγχος. Κάναμε αυτό που έπρεπε, αντιδράσαμε καλά. Αυτό είναι το θέμα. Ανασυγκροτηθήκαμε και αντιδράσαμε.

Πρέπει να πάμε να παίξουμε όχι σαν ίσοι ή καλύτεροι. Πρέπει να παίξουμε σαν να είμαστε εμείς η Ισλανδία και αυτοί η Ελλάδα για να τους κερδίσουμε. Όχι να το πάρουμε μόνο μπασκετικά, να τους κερδίσουμε. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να μας φτάσουν οι Ισλανδοί».