Σπανούλης: «Ο Ίβκοβιτς μου έβγαλε τον καλύτερό μου εαυτό»

span 2

Με αφορμή το φιλικό προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Βασίλης Σπανούλης αποθέωσε τον πρώην προπονητή του και εξήγησε ότι ήταν εκείνος που του έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» υπογράμμισε ότι «δεν χρειάζεται εγώ να πω για την ανεκτίμητη αξία του, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για το παγκόσμιο μπάσκετ. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι του, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι πόσοι παίκτες αναδείχθηκαν από εκείνον και δεν θα ήταν οι ίδιοι αν δεν περνούσαν από τα χέρια του. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που ήμουν υπό τις οδηγίες του και καταφέραμε να κάνουμε κάτι μεγάλο μαζί. Αυτό το φιλικό ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός. Θα ήθελα το γήπεδο να γεμίσει, άλλωστε ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα είναι το πρώτο φιλικό στην Αθήνα. Ελπίζω το φιλικό να είναι αντάξιο της προσφοράς και όλων όσων έχει δώσει σαν παίκτες και σαν ανθρώπους σε όλους εμάς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς».

Όπως είπε στη συνέχεια χρωστάει πολλά στον Σέρβο τεχνικό εξηγώντας ότι «αυτό που έφερε ο κόουτς το 2010 και την επόμενη χρονιά είναι μια τρομερή αυτοπεποίθηση. Ήταν μια ομάδα που είχε παιδιά που δεν είχαν εμπειρία, αλλά κατάφερε να τα ρίξει στους αγώνες και πήρε το 100%. Καταφέραμε να χτίσουμε μια ομάδα που ήταν αξιοζήλευτη. Αυτό που μου έλεγε είναι πως πρέπει να είμαι παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

Όταν είσαι αρχηγός, πρέπει να είσαι έτσι. Ο κόουτς με άλλαξε πάρα πολύ. Μου έδωσε ψυχολογία, μου έβγαλε τον καλύτερό μου εαυτό, με στήριξε σε καλές και άσχημες στιγμές, γιατί πάντα υπάρχουν και οι κακές στιγμές. Για έναν παίκτη όταν έχει έναν τέτοιο προπονητή, του ανεβάζει πολύ την ψυχολογία και μετά είναι εύκολο να παίξεις το καλύτερο μπάσκετ που μπορείς. Επίσης μου έδωσε ελευθερία στο παιχνίδι μου και για πρώτη φορά στην καριέρα μου στηρίχτηκε μία ομάδα πάνω μου. Οι συμβουλές του ήταν πάντα στο μυαλό μου, πάντα σκεφτόμουν πώς θα του ανταποδώσω την εμπιστοσύνη και πώς θα τον δικαιώσω». 

Όσο για το αν ο θαυμασμός του για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς τον οδηγεί στην προπονητική;  «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ και η επιθυμία μου να κατακτήσω κι άλλα πράγματα με την ομάδα είναι μεγάλη. Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι, όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή θα δούμε».