Μίσσας: «Είμαστε καλοί σουτέρ, χρειάζεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη»

1738678

Ο Κώστας Μίσσας μίλησε για την αποστολή της στο Eurobasket και εξήγησε ότι η ομάδα διαθέτει καλούς σουτέρ, αλλά το ζητούμενο θα είναι η εμπιστοσύνη σε αυτό το τουρνουά.

Λίγο πριν από την αναχώρηση της ελληνικής ομάδας για το Ελσίνκι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπογράμμισε ότι «μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία, θεωρώ ότι είμαστε ομάδα, θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και η βάση για να έρθουν τα αποτελέσματα. Σημαντικό κομμάτι είναι η αντιμετώπιση του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά. Το κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Είναι σημαντικό να συγκεντρώνεσαι για το επόμενο ματς και να ξεχνάς το προηγούμενο, σε ένα Πανευρωπαϊκό με συχνούς αγώνες. Θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή αίσθηση ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, γιατί αξίζει σε αυτή την ομάδα»,

Ο Κώστας Μίσσας εξήγησε επίσης ότι «αυτό που είναι το πιο σημαντικό απ’όλα είναι η διάρκεια. Μέσα από την προετοιμασία και τα διάφορα φιλικά, έχουμε δει κάποια πράγματα στα οποία είμαστε καλοί και πρέπει να τα κρατήσουμε και κάποια άλλα που πρέπει να διορθώσουμε και έχουν σχέση με την συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε ότι αφορά το κομμάτι του περιφερειακού σουτ. Είμαστε καλοί σουτέρ, χρειάζεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη γιατί θα παίξει ρόλο αυτό το κομμάτι. Από πλευράς άμυνας, η διάρκεια σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αυτή είναι η προσέγγισή μας και βήμα-βήμα θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για να καταλήξει: «Είναι ένα ζητούμενο που έχει να κάνει με το κομμάτι της συγκέντρωσης και της μεγαλύτερης προσπάθειας. Σίγουρα από αυτά που έχουμε δει στο κομμάτι της άμυνας έχουμε μεγάλη αποτελεσματικότητα στις αλλαγές με κάποια διαφορετικά σχήματα, που έχουν ωστόσο μειονέκτημα στην επίθεση. Πρέπει να «παντρέψουμε» διάφορα πράγματα ανάλογα και το παιχνίδι. Αυτή είναι η λογική μας. Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την συγκέντρωση και την άμυνα είναι τα ριμπάουντ. Τα αμυντικά ριμπάουντ μπορεί να μας βοηθήσουν και όταν έχουμε πρόβλημα στη σετ επίθεση, στο transition, ώστε να χτυπήσουν την αντίπαλη ομάδα στην αντίδραση και όχι στην δράση»