Η Εθνική θέλει πολλή δουλειά

ellas georgia printezis

Όσο πιο γρήγορα απογαλακτιστεί η Εθνική ομάδα από την ποιότητα και το κάτι παραπάνω που θα έδινε με την παρουσία του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τόσο ο χρόνος που απομένει μέχρι το Ευρωμπάσκετ θα αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο.

Το τριήμερο στο τουρνουά «Ακρόπολις» μπορεί να μοιάζει με πρόβα τζενεράλε, αλλά στην ουσία πρόκειται για νέο ξεκίνημα. Και η αρχή με τη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα τη Γεωργία (χωρίς τον ΝΒΑερ της Πατσούλία) μπορεί να συνοδεύτηκε με ήττα (72-71), αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι ότι τα προβλκήματα στην άμυνα και την επίθεση παραμένουν.

Η αδυναμία απέναντι σε “pick&roll” είναι εμφανής και ο Σεμαρντίνι ταλαιπώρησε τους ψηλούς της Εθνικής και έκανε ό, τι ήθελε κάτω από το καλάθι. Στην επίθεση πάλι δεν υπάρχει σημείο αναφοράς και φυσικά αν τα ελεύθερα σουτ του Καλάθη ήταν εύστοχα, η εικόνα θα ήταν διαφορετική. Η Εθνική τελείωσε τον αγώνα με 3/24 τρίποντα.

Θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να γίνει ανταγωνιστική ομάδα και η βελτίωση από εδώ και πέρα αρχής γενομένης αύριο με την Ιταλία  (9 μμ) και την Παρασκευή με τη Σερβία, πρέπει να  φανεί. Είναι φανερό ότι υπάρχει πίεση, η οποία φρενάρει τη διάθεση.

Αυτό το καλό διάστημα που είχε η Εθνική στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου πρέπει να διευρυνθεί, γιατί απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους τα προβλήματα θα είναι δισεπίλυτα και νεκρά διαστήματα όπως σήμερα με την Γεωργία δεν επιτρέπονται.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 37-33, 52-53, 71-72

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 12 (0/6 τρίπ.), Μπουρούσης 6 (6 ριμπ.), Σλούκας 12 (0/6 τρίπ.), Παππάς 2, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 14 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Παπανικολάου 15 (1), Μάντζαρης, Παπαπέτρου 6 (1), Μπόγρης 2, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ζούρος): Ντίξον 4, Γκαμκρελίτζε, Μπόισα, Τσιντσάντζε 13 (1/5 τρίπ.), Σερμαντίνι 23 (9/12 δίπ., 5/5 βολ., 8 ριμπ.), Σανάτζε 5 (1), Μαρκοϊσβίλι 9 (3), Μπερισβίλι, Σενγκέλια 14 (4/15 σουτ, 11 ριμπ., 4 ασ.), Μπιτάτζε 4, Λονταρίτζε.

. "Ανφέρ" του Νίκου Παππά να μη δώσει το χέρι του στον Ηλία Ζούρο, όταν αυτός στο τέλος του αγώνα χαιρέτησε έναν έναν τους ΄Ελληνες παίκτες.