Οι αντίπαλοι ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

bogris draw

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Γιώργο Μπόγρη, πρωταθλητή του πρώτου  Basketball Champions League, με την Τενερίφη, έγινε η κλήρωση της διοργάνωσης της FIBA για τη σεζόν 2017-18.

Ο διεθνής παίκτης που συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος, παρέδωσε στους διοργανωτές το τρόπαιο που κατέκτησε η ομάδα του, για να περάσει στα χέρια της επόμενης πρωταθλήτριας.

Η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, είναι πάλι οι τρεις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν από τον προσεχή Οκτώβριο την Ελλάδα στο Champions League και φιλοδοξούν σε κάτι καλύτερο από πέρυσι.

Οι τρεις ομάδες τοποθετήθηκαν απευθείας σε ομίλους και έχουν δυνατούς αντιπάλους.

Ο ΠΑΟΚ στον β΄ όμιλο έχει την πρωταθλήτρια Τενερίφη, την οποία συνάντησε και στην προηγούμενη διοργάνωση, καθώς και την  Γκαζιάντεπσπορ του Στέφανου Δέδα.Την εξάδα συμπληρώνουν η Γαλλική Σαλόν, η Λιθοανική Νεπτούνας και η Λετονική Βέντσπιλς.

Η ΑΕΚ είναι στον Γ' Όμιλο συμμετέχει με την πρωταθλήτρια Ιταλίας Βενέτσια, τη φιναλίστρια του Champions League Μπάνβιτ, την Ολύμπια Λιουμπλιάνας, την Μπαιρόιτ  και τη Στρασμπούρ.

Τέλος, ο Άρης στον Δ΄ Όμιλο, θα έχει αντιπάλους την Μπεσίκτας, την Αβελίνο, την Πολωνική Ζιελόνα Γκόρα, την Τσέχικη  Νίμπουρκ  και την Οστάνδη.

Αναλυτικά η κλήρωση:

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Μονακό

Χαποέλ Χολόν

Μούρθια

Ενισέι

Σάσαρι

Όλντενμπουργκ


Β' ΟΜΙΛΟΣ

Γκαζιάντεπσπορ

Σαλόν

Τενερίφη

Νεπτούνας

Βέντσπιλς

ΠΑΟΚ


Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΕΚ

Βενέτσια

Ολύμπια Λιουμπλιάνας 

Μπαιρόιτ

Μπάνβιτ

Στρασμπούρ


Δ΄ΟΜΙΛΟΣ

Αβελίνο

Μπεσίκτας

Ζιελόνα Γκόρα

Οστάνδη

Άρης

Νίμπουρκ