Οι μικροί του ΠΑΟΚ αγκαλιά με τον τίτλo

paok panhgyriki

Το ντέρμπι τελικά ήταν μόνο στα χαρτιά, αφού ο ΠΑΟΚ φρόντισε να το μετατρέψει με αντίπαλο τον Δούκα σε παράσταση για έναν ρόλο (69-49) και να βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων που τελειώνει αύριο (Κυριακή) στο Μεσολόγγι.

Με νίκη αύριο εναντίον του Ίκαρου Καλλιθέας στέφεται για 6η φορά στην ιστορία του πρωταθλητής στην κατηγορία αυτή και πλησιάζει τον Άρη και τον Μαντουλίδη, που έχουν από επτά τίτλους.Ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να επαναλάβει στο Μεσολόγγι την επιτυχία του 2013 στα Γρεβενά, όπου έλαμψε το άστρο του Αντώνη Κόνιαρη και πάλι τότε ο κυριότερος αντίπαλός του «Δικεφάλου» ήταν ο Δούκας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την ανωτερότητά της και ουσιαστικά «καθάρισε» τον αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 23-6. Η άμυνα του ΠΑΟΚ βραχυκύκλωσε επιθετικά τον Δούκα, που δεν είχε παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και προσπαθούσε από την περιφέρεια να φανεί απειλητικός.

Ο ΠΑΟΚ στο 15΄ ήταν μπροστά με 31-8 και στο ημίχρονο με 41-13, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Ταζιόπουλο, Κωστίκα, Κλωνάρα. Με ένα 10-2 στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ο Δούκας κατέβασε τη διαφορά (23-43), αλλά ο ΠΑΟΚ που ήταν πολύ καλά διαβασμένος, είχε πολλές λύσεις και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της συνάντησης.

Τα δεκάλεπτα: 23-6, 41-13, 54-31, 69-49.

ΠΑΟΚ (Ζαφειρούδης): Ταζόπουλος 14 (3), Τουλούπης 6, Κλωνάρας 15 (1), Τσίρμπας-Αναγνώστου, Σολωμός, Χαριτόγλου, Βακουφτσής 11 (1), Κωστίκας 12, Καραγεωργίου 6, Ιατρίδης, Κόνσουλας, Φίλιος 5 (1).
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ (Μελετιάδης): Καράμπελας 11 (1), Μπρατσιάκος, Βλάσιος 5 (1), Πλευράκης, Ρογκαβόπουλος 12 (2), Πολύζος 2, Σωτηρίου 13, Κάδρας, Τσουργιάννης 4, Κωστόπουλος 2, Ζερβός, Νεστερούλης.

paok tazopoulos