Πήρε Λεκαβίτσιους, «κλείνει» και Όγκαστ!

YR

Μεταγραφική αντεπίθεση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, αφού μέσα σε μία μέρα έκανε δικό του τον πλέι μέικερ της Ζαλγίρις Κάουνας, Λούκας Λεκαβίτσιους, ενώ παίκτης των «πρασίνων» πρέπει να θεωρείται και ο Ζακ Όγκαστ!

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό αφού η πρώην ομάδα του, Ζαλγκίρις, ενημέρωσε ότι ο Λιθουανός πόιντ γκαρντ αφήνει το Κάουνας για λογαριασμό των νταμπλούχων Ελλάδας!  

Οι Λιθουανοί αιφνιδίασαν, πρόλαβαν τον Παναθηναϊκό και ενημέρωσαν ότι ο Λεκαβίτσιους αφήνει την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προκειμένου να φορέσει τα πράσινα και να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ

«Είναι η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου! Δεν ήταν εύκολο να κάνω αυτό το βήμα και να αφήσω το Κάουνας. Οφείλω πάρα πολλά στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τους οπαδούς μας. Ο Τσάβι Πασκουάλ με παρακολουθούσε χρόνια, είχαμε προσωπική επαφή, επομένως αποφάσισα να γύρισω σελίδα στην καριέρα μου» εξήγησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ζαλγκίρις ο Λιθουανός γκαρντ.

«Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να αποχωριστούμε τον Λεκαβίτσιους. Προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε όμως δεν καταφέραμε να ανταγωνιστούμε τον Παναθηναϊκό. Η ελληνική ομάδα τον ήθελε πολύ» τόνισε από την πλευρά του ο αθλητικός διευθυντής των Λιθουανών, Παούλιους Μοτεγιούνας.

Λίγη ώρα αργότερα, πήρε σειρά ο Ζακ Όγκαστ! 

Έπειτα από τους πρώτους μήνες προσαρμογής του στα δεδομένα και τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ζακ Όγκαστ εκτόξευσε την απόδοσή του και ήταν ο λόγος που η Ουσάκ Σπορτίφ εξασφάλισε την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού μπάσκετ.

Η είδηση, μάλιστα, ότι ο 23άχρονος σέντερ απέκτησε πρόσφατα ελληνικό διαβατήριο θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής ομάδας ήλθε ως συνέχεια των παλαιότερων δηλώσεών του, όπου εξήγησε ότι θέλει να φορέσει τα γαλανόλευκα και να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!

Ο Όγκαστ έκανε εξαιρετική χρονιά στην Τουρκία με την Ουσάκ Σπορτίφ ενώ κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στο Basketball Champions League!

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει εκφράσει εδώ και καιρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη ενισχύοντας το ελληνικό στοιχείο των νταμπλούχων Ελλάδας!