Μπράβο στον Παναθλητικό!

panaulhtikos olympiakos

Την πιο σημαντική νίκη της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, την πέτυχε στη Θεσσαλονίκη ο Αθηναϊκός, που νίκησε τον ΠΑΟΚ με 64-62, αλλά τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο Παναθλητικός με τη στάση που κράτησε,  ώστε να γίνει ο αγώνας με τον Ολυμπιακό. Κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά, αλλά παρέδωσε μαθήματα  fair play και στην ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί γιατί συνήνεσε να γίνει το παιχνίδι, έστω και με καθυστέρηση δύο ωρών. «Αρνηθήκαμε να υποβάλλουμε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα θεωρώντας άδικο για εμάς, για τον Ολυμπιακό, για το μπάσκετ γενικότερα, να κριθεί η τύχη ενός αγώνα στα χαρτιά». Αυτό και μόνο τα λέει όλα.

Αξίζει να διαβαστεί η ανακοίνωση του Παναθλητικού:

"O Παναθλητικός Goalbet και με αφορμή όλα όσα συνέβησαν για τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, διευκρινίζει τα ακόλουθα:Γύρω στις 10.00 το πρωί ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την πτήση του Ολυμπιακού λόγω του γνωστού και μόνιμου προβλήματος του Αεροδρομίου Μακεδονία κατά τη χειμερινή περίοδο όπου σχεδόν καθημερινά αναβάλλονται πτήσεις λόγω ομίχλης.

Λίγο αργότερα και με επικοινωνία της ομοσπονδίας με εμάς, μας αναφέρθηκε ότι υπάρχει πιθανότητα αναβολής του αγώνα κάτι που ξεκαθαρίσαμε ότι μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους για λόγους που δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε. Παράλληλα τονίσαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε διατεθειμένοι να διευκολύνουμε την κατάσταση με σκοπό να διεξαχθεί το παιχνίδι.Στις 12.45 και λίγο πριν ανοίξει το φύλλο αγώνος ενημερωθήκαμε ότι τελικά η πτήση του Ολυμπιακού θα γίνει κανονικά στις 13.00 χωρίς να γνωρίζουμε τελικά για την έκβαση του αγώνα. Παράλληλα είχαμε επικοινωνία με την ομοσπονδία όπου μας αναφέρθηκε η πιθανότητα διεξαγωγής του αγώνα στις 15.00 κάτι που τελικά όπως ενημερωθήκαμε έγινε με επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Σε εκείνο το σημείο ξεκαθαρίσαμε ότι συναινούμε στην μετάθεση της ώρας του αγώνα με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη του νικητή εντός αγωνιστικών χώρων. Παράλληλα κατόπιν σύσκεψης του Δ.Σ., αρνηθήκαμε να υποβάλλουμε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα θεωρώντας άδικο για εμάς, για τον Ολυμπιακό, για το μπάσκετ γενικότερα, να κριθεί η τύχη ενός αγώνα στα χαρτιά.

Με την απόφασή αυτή, είμαστε περήφανοι που προστατεύουμε το μπάσκετ, παρά την πολλαπλή ζημία που υποστήκαμε σε κάθε επίπεδο.Και η απώλεια είναι τόσο αγωνιστική καθώς μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στα χαρτιά και ίσως αυτή η απόφαση να μας στοιχίσει στο μέλλον με βάση την τελική μας θέση στο πρωτάθλημα, όσο και οικονομική καθώς περισσότεροι από 300 φίλαθλοι μας, αποχώρησαν στις 13.00 θεωρώντας δεδομένη τη μη διεξαγωγή του αγώνα κι έτσι διατέθηκαν ελάχιστα εισιτήρια. Συγχρόνως αποχώρησαν οι γονείς και τα παιδιά ομάδων από την επαρχία που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι γιορτή για το γυναικείο μπάσκετ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρόβλημα δημιουργήθηκε και στην προγραμματισμένη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα λόγω αδυναμίας του τεχνικού επιτελείου της εταιρείας που συνεργαζόμαστε τόσο για την παραμονή του τεχνικού εξοπλισμού μέχρι τις 17.30 (ώρα που έληξε ο αγώνας) όσο και των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το παιχνίδι.

Ο Παναθλητικός Goalbet ζητάει συγνώμη από πλήθος φίλων της ομάδας τόσο για την ταλαιπωρία που έζησαν όσο και για την αδυναμία παρακολούθησης ενός τόσο σημαντικού αγώνα στην ιστορία της ομάδας μας".

Τη στάση του Παναθλητικού εκτίμησε και ο Ολυμπιακός, που με ανακοίνωσή του εξήρε το αθλητικό ήθος του συλλόγου της Θεσαλονίκης.

"Ο Παναθλητικός όπως και κάθε σωματείο έχει κάθε δικαίωμα να περιμένει. Δεν είναι ένα σωματείο που κερδίζει τους αγώνες στα χαρτιά, αλλά μέσα στο γήπεδο και σήμερα με αυτό που έκανε επέδειξε αθλητικό ήθος και παιδεία που δυστυχώς άλλα σωματεία δεν έχουν".

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παναθηναϊκός – Κρόνος 59-51

ΠΑΟΚ – Αθηναϊκός 62-64

Πανιώνιος-Άρης 73-56

Δάφνη Αγ. Δημητρίου-Νίκη Λευκάδας 77-57

Παναθλητικός-Ολυμπιακός 49-65

Τερψιθέα-Πρωτέας Βούλας 20-85

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 28   14-0-1 μηδ.

2. Αθηναϊκός  26    11-4

3. Παναθηναϊκός 26 11-4

4. Δάφνη Αγ. Δημητρίου 24   9-6

5. ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ 23 8-7

6. Παναθλητικός 23   8-7

7. Νίκη Λευκάδας   23   8-7

8. Πρωτέας Βούλας 23   8-7

9. Πανιώνιος 21   6-9

10. Αρης 18   3-12

11. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 17   2-13

12. Τερψιθέα 16   1-4

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  (25/02):

Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Πανιώνιος

Νίκη Λευκάδας-Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός-Δάφνη Αγ. Δημητρίου

Αθηναϊκός-Τερψιθέα Γλυφάδας

Άρης-ΠΑΟΚ 26/02

Πρωτέας Βούλας-Παναθλητικός 26/02