«Μπαμ» από Ζαλγκίρις και Ερυθρό Αστέρα

1 kevin pangos zalgiris kaunas eb16

Η Ζαλγκίρις και ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχαν τις σημαντικότερες νίκες, στην πρώτη ημέρα της 19ης αγωνιστικής.

 

Οι πρωταθλητές Λιθουανίας «λύγισαν» τους πρωταθλητές Ευρώπης με 79-74. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του που πανηγύρισαν μία ιστορική επικράτηση υποχρεώνοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έπαιξε δίχως τον Μίλος Τεόντοσιτς στην πέμπτη της φετινή ήττα. Ο Κέβιν Πάνγκος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 21 πόντους.

«Διαστημική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ερυθρός Αστέρας μέσα στη Βιτόρια και διαλύοντας την Μπασκόνια με 87-69 έφτασε τις πέντε σερί νίκες και παράλληλα ανέβηκε στην πέμπτη θέση όπου ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και την αποψινή της αντίπαλο. Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς με 23 πόντους ηγήθηκε για τους πρωταθλητές Σερβίας.

Η Φενέρμπαχτσε συνέχισε την ανοδική της πορεία. Πέρασε δύσκολα από το Καζάν ξεπερνώντας την αντίσταση της Ούνιξ με 86-61. Καθοριστικός ο Λουίτζι Ντατόμε με 18 πόντους, ενώ δώδεκα πρόσθεσε ο Σλούκας.

Τέλος, στον αγώνα των απογοητευμένων, η Γαλατάσαραϊ «σκόρπισε» την Μακάμπι με 102-63 και την «έπιασε» στη βαθμολογία. Ο Τζον Ντίμπλερ με 21 πόντους κι έξι τρίποντα «εκτέλεσε» την «ομάδα του Λαού» που με την παρουσία της προκαλεί θλίψη.