Ο Μπλάζιτς "εκτέλεσε" τη Ρεάλ

jaka blazic

Από τους τέσσερις αγώνες της πρώτης ημέρας της τρίτης αγωνιστικής, μόνο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κέρδισε εντός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την τιμητική τους σήμερα και αποδεικνύεται ότι στην ευρωλίγκα δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες.

 Η Ρεάλ έχασε στο γήπεδό της από την Μπασκόνια (87-91), που αντιμετωπίζει την Πέμπτη (27/10) στη Βιτόρια τον Ολυμπιακό και της αφαίρεσε το αήττητο. Ο Γιάκα Μπλάζιτς ήταν αυτός που εκτέλεσε τους Μαδριλένιους. Πέτυχε 21 π. (4/9 τρίπ.), αλλά τα δύο σουτ στο τέλος έκριναν και τον αγώνα. Οι Βάσκοι που προηγήθηκαν με 32-19 στο α΄ δεκάλεπτο, κατάφεραν να αντέξουν στην αντεπίθεση της Ρεάλ και να αντιδράσουν μάλιστα όταν η «βασίλισσα» έδειξε να γυρίζει το παιχνίδι και να προηγείται με 81-73. Εκεί μίλησε με δύο μεγάλα τρίποντα ο Μπλάζιτς.

Η Νταρουσάφακα μετά την ήττα από την Αρμάνι στην Τουρκία, νίκησε δύσκολα στο Καζάν την Ούνιξ με 94-87, έχοντας για κορυφαίους τους Γουανεμέικερ (22 π.), Άντερσον 18.

Τέλος, η ΤΣΣΚΑ με το δίδυμο Ντε Κολό (26 π., 6 ασίστ), Τεόντοσιτς (15 π., 8 ασίστ), νίκησε στην Κωνσταντινούπολη της Εφές με 93-87. Στους  δύο παραπάνω παίκτες να προστεθεί και ο Τζάκσον με 5 ασίστ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτιούδη παρέμεινε αήττητη, παρότι οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί στο β΄ ημίχρονο.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Μπάμπεργκ – Παναθηναϊκός

Φενέρ – Ζαλγκίρις

Μακάμπι – Γαλατασαράϊ

Ερ. Αστέρας – Μπαρτσελόνα