Πήραν τις ματσάρες τα φαβορί

1 andrea bargnani baskonia vitoria gasteiz eb16

Συγκλονιστικά ήταν τα παιχνίδια με τα οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

 

Στο Καζάν η Ούνιξ έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, αλλά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με αντεπίθεση διαρκείας στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει 69-63 ξεκινώντας ιδανικά. Ο Τζάστιν Ντόελμαν σταμάτησε στους 23 πόντους, αλλά τα κρίσιμα σουτ μπήκαν από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Κιθ Λάνγκφορντ με 14 πόντους.

Με νίκη ξεκίνησε και η Φενέρμπαχτσε η οποία δυσκολεύτηκε εντός έδρας αλλά έκαμψε την αντίσταση της Μπάμπεργκ με 67-66. Ο Γιαν Βέσελι αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές με 25'' για το φινάλε, αλλά ο Νίκολο Μέλι δεν μπόρεσε να βρει στόχο στο τρίποντο της νίκης. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σημείωσε 18 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντάριους Μίλερ με 17 πόντους.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Σάσκι Μπασκόνια νίκησε δύσκολα την Εφές με 85-84. Ο Αντρέα Μπαρνιάνι συνδύασε την επιστροφή του στην Ευρωλίγκα με 26 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Ντέρικ Μπράουν σημείωσε 16. Μοιραίος των ηττημένων, ο Μπράις Κότον ο οποίος αστόχησε στο σουτ που θα έδινε το «διπλό», με 5'' στο χρονόμετρο.