Ο ΠΑΟΚ στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Σμύρνης (pics)

paok ekklisia

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Σμύρνη για το τουρνουά Pinar Cup και στο περιθώριο της παραμονής της αποστολής στα παράλια της Τουρκίας, επισκέφθηκε τις ορθόδοξες εκκλησίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

Ιδιαίτερες στιγμές, γεμάτες από συγκίνηση και πολλές σκέψεις για τον Ελληνισμό, προσέφερε η επίσκεψη όλης της αποστολής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ στον Ιερό Ναό Αγίου Βουκόλου, τον μοναδικό Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό που διασώθηκε από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, αλλά και στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής. Εκεί υποδέχθηκε την ομάδα μας ο Επίσκοπος Ερυθραίας Κύριλλος, που ανέλαβε τα καθήκοντά μόλις την περασμένη Κυριακή.
 
Η επίσκεψη της αποστολής του ΠΑΟΚ είχε ιδιαίτερη σημασία για όλους, λόγω των προσφυγικών καταβολών του συλλόγου, αλλά και την παρουσία της πρώτης ομάδας στους συγκεκριμένους Ιερούς χώρους, μετά την χειροτόνηση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου, αλλά και του νέου Επισκόπου Ερυθραίας Κύριλλου.
 
Η αποστολή του ΠΑΟΚ, έφτασε πρώτα στον Ιερό Ναό Αγίου Βουκόλου, που μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισής του, παραδόθηκε στους Έλληνες και Ορθόδοξους της Σμύρνης και ξεκίνησε πλέον να λειτουργεί από το 2014, ενώ χρησιμοποιείται για όλες τις μεγάλες λειτουργίες.
 
Ακολούθησε η επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, που αποτελεί και τον βασικό τόπο εκκλησιασμού των Ελλήνων της Σμύρνης. Ο Ιερός Ναός της Αγίας Φωτεινής ενοικιάστηκε από το Ελληνικό κράτος το 1951 και για 100 χρόνια προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων Ορθοδόξων της Σμύρνης, σε μία εποχή όπου ο εκκλησιασμός δεν ήταν καθόλου εύκολος. «Σας καλωσορίζουμε και θέλουμε να αισθάνεστε εδώ ότι είστε σαν στο σπίτι σας. Ευχόμαστε στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο να τα εκατοστίσει, αλλά να τα χιλιάσει και να έχει πάντα επιτυχίες. Η παρουσία σας εδώ μας συγκινεί…», είπε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Ερυθραίας Κύριλλος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της Σμύρνης και στην ιστορία, αλλά και τις μεγάλες περιπέτειες του Ελληνισμού της περιοχής.  
 
Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ Τέλης Ζουρνατσίδης, αφού ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ερυθραίας Κύριλλο για την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στην αποστολή της ομάδας, τόνισε: «σας ευχαριστούμε που μας δεχθήκαμε και με την ευκαιρία να σας συγχαρούμε και για τα νέα σας καθήκοντα. Γνωρίζουμε ότι έχετε να επιτελέσετε ένα πολύ σημαντικό, όσο και δύσκολο έργο. Εμείς ξέρετε ότι εκπροσωπούμε ένα σωματείο της προσφυγιάς, τον ΠΑΟΚ, που δημιουργήθηκε από Έλληνες, πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη κι αυτό είναι κάτι που και το θυμόμαστε, αλλά και το τιμούμε. Κι αισθανόμαστε πολύ όμορφα που βρισκόμαστε εδώ, μαζί με όλα τα νέα παιδιά στα οποία θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε όλα αυτά που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ».
 
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ προσέφερε προς τον Επίσκοπο Ερυθραίας Κύριλλο, μία συλλεκτική φανέλα του ΠΑΟΚ, την οποία φόρεσε η ομάδα στο επετειακό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και το έμβλημα του συλλόγου, έναν δικέφαλο αετό, σε συλλεκτική μορφή με την ευκαιρία του εορτασμού των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ.

paok ekklisia1

paok ekklisia2