Άρωμα... Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ

deColo tomic

Κάτι ήξεραν που έλεγαν όλοι ότι το τουρνουά «Diamonds are Forever» θα μοιάζει με ένα μικρό... φάιναλ φορ! Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπαρτσελόνα βάλθηκαν να το αποδείξουν από το πρώτο ματς αφού η εξέλιξη του αγώνα ήταν συναρπαστική, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν πράγματα και καταστάσεις σαν να ήταν... επίσημο παιχνίδι! 

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν η τελική νικήτρια με 100-96 σε ένα παιχνίδι που είχε άρωμα... Ευρωλίγκας! Άλλωστε υπήρξαν και ειδικές καταστάσεις, αφού το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (κ.α. 85-85) μέχρι να παέι η νίκη στα χέρια των Ρώσων. Ο Νάντο Ντε Κολό ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους Μοσχοβίτες έχοντας 26 πόντους, ενώ σε απόδοση των ακολούθησαν οι Μίλος Τεόντοσιτς, Νικίτα Κουρμπάνοφ και Κόρεϊ Χίγκινς.

Ο Δημήτρης Ιτούδης χρησιμοποίησε άμυνα «ζώνης» για αρκετό διάστημα και αυτό διότι είχε αρκετές απουσίες, αλλά παρόλα αυτά βρήκε τις λύσεις στην επίθεση χάρη στον Γάλλο γκαρντ για να φτάσει μέχρι την τελική επικράτηση. Στον αντίποδα η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε για καλύτερους, τους Ράις, Τόμιτς και Κοπόνεν.

Να σημειωθεί ότι ο Βίκτορ Κλαβέρ ήταν το... μαύρο πρόβατο για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός φόργουορντ αποδοκιμάστηκε έντονα ύστερα από την απόφασή του να πει «όχι» στους «πράσινους» το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αντίθετα αποθεώθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, ενώ -και σε αντίθεση με άλλες χρονιές- χειροκροτήθηκαν οι Μπαρτζώκας, Τεόντοσιτς και Περπέρογλου. 

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 46-44, 64-64, 85-85 (κ.α.), 100-96 (παρ.)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 28 (2), Τεόντοσιτς 11 (3), Ογκουστιν 8, Φριτζόν 11 (2), Τζάκσον 8 (1), Μαζάρεφ 6, Χίγκινς 12, Χριάπα 4 (1), Κουρμπάνοφ 12 (2).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Μπαρτζώκας): Ράις 19 (2), Ντόρσεϊ 7, Ρίμπας 2, Κλαβέρ 11 (1), Ναβάρο 7, Βεζένκοφ 4, Ερικσον, Ολεσον 11 (3), Κοπόνεν 16 (3), Σένα, Περπέρογλου 2, Τόμιτς 17.