«Η Ευρωλίγκα ίσως να συναγωνιστεί το ΝΒΑ»

obradovic1

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κλήθηκε να μιλήσει για τον νέο τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκας στο επίσημο κανάλι της Φενέρμπαχτσε, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του και τη δυναμική των Τούρκων στη διοργάνωση.

Αναλυτικά:

Για τη νέα Euroleague και την ανταγωνιστικότητα με το ΝΒΑ: «Η νέα Euroleague είναι ένα βήμα μπροστά και ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον μπορεί να ανταγωνιστεί το ΝΒΑ. Εμείς είχαμε μερικούς παίκτες που είχαν προσφορές από ομάδες του ΝΒΑ, αλλά επέλεξαν να μείνουν μαζί μας. Αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται στην ομάδα μας».

Για τους νεαρούς παίκτες: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μιλήσουμε για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τους νεαρούς παίκτες. Ως τώρα είχαν συμβόλαια μικρής διάρκειας. Πρέπει να μένουν περισσότερο στην Ευρώπη και για το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ πρέπει να αρχίζουμε από τους νεαρούς παίκτες».

Για τους στόχους της Φενέρ: «Εχουμε διατηρήσει τον κορμό μας και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα γιατί γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον. Εχουμε όμως δύσκολο δρόμο μπροστά μας γιατί σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να παίζουμε τρία ματς μέσα στην εβδομάδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σεζόν. Ολα είναι διαφορετικά φέτος».

Για την δυναμική των Τούρκων στη διοργάνωση: «Εχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στην Euroleague. Είδαμε ειδικά πέρυσι ότι ιστορικές ομάδες όπως Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ δεν ήταν στο Final-4 και φέτος έχουν δυναμώσει. Στην Τουρκία, Εφές και Νταρουσάφακα έχουν αλλάξει. Ολοι ξέρουν πόσο καλός προπονητής είναι ο Ντέιβιντ Μπλατ. Επίσης η Γαλατά έχει δυναμώσει. Ο συναγωνισμός στην Τουρκία θα είναι δυνατός κάτι που είναι καλό για το τουρκικό μπάσκετ».

Για τον κόσμο: «Εμείς βρισκόμαστε εδώ για τον κόσμο μας. Ευχαριστούμε όσους αγόρασαν εισιτήριο διαρκείας. Δεν είμαστε τίποτε χωρίς αυτούς. Περίπου 7.000 έχουν αγοράσει διαρκείας. Το εκτιμώ αλλά δεν είναι αρκετό. Εχω όνειρο να φτάσουμε τις 10.000 από τη μέρα που ήρθα εδώ. Ο κόσμος μας αγαπά και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε Ο κόσμος είναι ο μόνος λόγος για την επιτυχία της ομάδας και η υποστήριξή τους είναι το πιο σημαντικό».