«Περήφανος που έπαιξα με έναν από τους καλύτερους»

DIAMA CALAT

Στους ρυθμούς του μεγάλου τουρνουά προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη, “Diamonds Are Forever”, το οποίο θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, κινούνται άπαντες στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ανάμεσά τους και ο διάδοχος του Διαμαντίδη στην αρχηγία της ομάδας, Νικ Καλάθης, που ανυπομονεί να δει ξανά τον 3D. Ο Νικ μίλησε στο paobc.gr για τη συμμετοχή του στο τουρνουά και μοιράστηκε τα συναισθήματά του για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Αισθάνομαι υπερήφανος που υπήρξα συμπαίκτης του και αγωνίστηκα μαζί του ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. Είμαι περήφανος που έπαιξα με έναν από τους καλύτερους παίκτες της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Το “Diamonds Are Forever” θα είναι μια εξαιρετική διοργάνωση απονομής τιμής της ομάδας σε αυτόν τον σπουδαίο αθλητή που ονομάζεται Δημήτρης Διαμαντίδης. Αποτελεί τιμή για μένα που θα συμμετάσχω σε αυτό το τουρνουά και θα βρεθώ ξανά δίπλα του. Που θα παίξω ξανά μαζί του. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτές τις στιγμές, που θα είναι ιδιαίτερες κυρίως για τον Δημήτρη».

Όταν του ζητήσαμε να περιγράψει με λίγες λέξεις τον πρώην συμπαίκτη του, είπε: «Ιδιαίτερος άνθρωπος, καταπληκτικό παιδί, αρχηγός, προσγειωμένος… Μπορώ να βρω κι άλλες εκατοντάδες λέξεις που να τον χαρακτηρίζουν, αλλά μένω σε αυτές».

Όσο για το ποια μεγάλη ιδιαίτερη στιγμή που θυμάται από τον Διαμαντίδη, σημείωσε: «Θυμάμαι πάρα πολλές στιγμές, αλλά ξεχωρίζω την κατάκτηση της Euroleague το 2011 στη Βαρκελώνη».

Σχετικά με το τουρνουά και το αν αυτό θα αποτελέσει ένα καλό τεστ για τον Παναθηναϊκό Superfoods, σχολίασε: «Αυτό το τουρνουά θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για την ομάδα μας να τεστάρουμε τον βαθμό της ετοιμότητάς μας. Θα αντιμετωπίσουμε ορισμένες από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Σίγουρα θα είναι νωρίς για όλους, ωστόσο θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα και να δούμε που βρισκόμαστε. Θα είναι μια σπουδαία διοργάνωση και για τον ιδιαίτερο λόγο της απονομής τιμής στον Δημήτρη».

Τέλος, κληθείς να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του «τριφυλλιού», σημείωσε: «Δεν έχω να στείλω κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους μας. Ξέρω πως θα είναι εδώ και θα γεμίσουν το γήπεδο. Πάντα είναι εδώ και πάντα μας υποστηρίζουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Είμαι βέβαιος πως θα είναι στο γήπεδο για να δουν για να τιμήσουν και να χειροκροτήσουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη».