«Μεγάλη πρόκληση ο Κόροιβος»

καλαμπα παπανικο

Ο Ντίνος Καλαμπάκος είναι ο νέος προπονητής του Κόροιβου Αμαλιάδας και εκείνος που κλήθηκε να κρατήσει την ομάδα στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας για τρίτη σερί χρονιά.

Ο τεχνικός της ομάδας έκανε λόγο για πρόκληση μιλώντας στην «patris news» ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να χαρίσει με τα παιδιά της ομάδας ευτυχισμένες στιγμές στους φιλάθλους.

Αναλυτικά:

-Από την πρώτη στιγμή που έκλεισε η συμφωνία σας με τον  Κόροιβο μιλήσατε για πρόκληση. Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα στην ομάδα, είναι σχεδόν έτοιμο το ρόστερ, πώς βλέπετε τώρα τα πράγματα στην Α1;

Είμαστε δύο εβδομάδες στο γήπεδο και θα εξακολουθήσω να λέω ότι είναι πρόκληση και για την Αμαλιάδα και για εμένα και για τα παιδιά που έρχονται στην ομάδα. Και αυτό όπως καταλαβαίνετε έχει να κάνει και με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ξέρουμε τι ζητάμε, ξέρουμε τι κάνουμε, ξέρουμε ότι δεν θέλουμε να έχουμε λάθη, θα προσπαθήσουμε σκληρά. Συνεχίζει λοιπόν να είναι πρόκληση η ‘ιστορία’ της Αμαλιάδας.

-Έχετε πει ότι έχετε ιδιαίτερη αδυναμία στη συνεργασία με νέα, φιλόδοξα παιδιά και αυτό το διαπιστώνουμε και από τις επιλογές σας. Με δεδομένο ότι μιλάμε πλέον για Α1 κατηγορία, δεν σας προβληματίζει η παράμετρος απειρία;

Βεβαίως, αλλά γι’ αυτές τις επιλογές από τη μία ήταν και η αγάπη η δικιά μου στα καινούργια και νέα παιδιά, αλλά και η αδυναμία της ομάδας ή και της δικιάς μου να προσεγγίσουμε παιδιά της Α1. Προσεγγίσαμε κάποια παιδιά της Α1, τα οποία είτε για οικονομικούς λόγους ή για κάποιους άλλους λόγους δεν θέλησαν να έρθουν στην Αμαλιάδα, άρα η επιλογή μου ήταν σαν μονόδρομος να πάρω αυτά τα νέα παιδιά. Η διάθεση η δική μου να πάρω κάποια νέα παιδιά έγινε τελικά ανάγκη, γιατί όπως προανέφερα πολλοί παίκτες που προσεγγίσαμε από την Α1 από τους περσινούς  ή προπέρσινους άλλαξαν κατηγορία ή δεν ήθελαν να παίξουν στην Α1, οπότε, έγινε το δικό μου το χατίρι (γέλια).

-Τι είναι αυτό λοιπόν που καλούνται πλέον να κάνουν  αυτά τα νέα παιδιά;

Πρέπει καταρχήν να προσαρμοστούν στην ταχύτητα και στην ιστορία όλη αυτή που λέγεται Α1 και ελπίζουμε με αρκετή δουλειά να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε να βοηθήσουν πάρα πολύ οι ξένοι και δυο παιδιά που έχουν ξαναπαίξει στην κατηγορία και προσπαθούμε να πάρουμε και έναν παίκτη ακόμη για να τον βάλουμε στο ρόστερ. Πιστεύω ότι με τις κατάλληλες κινήσεις θα πλησιάσουμε και εμείς στην αρχή να είμαστε μία ομάδα αυτής της κατηγορίας. Νομίζω τώρα δεν είμαστε, ελπίζω όμως ότι με πολύ- πολύ δουλειά να γίνουμε.

-Η προσπάθεια είναι άλλωστε και αυτή που θα μετρήσει για τον κόσμο;

Το γεγονός ότι η ομάδα απέσπασε για δεύτερη χρονιά το βραβείο ήθους, πάει να πει ότι ο κόσμος έχει ηρεμία στην εξέδρα και για να έχει ηρεμία πάει να πει ότι έχει και σωστή κρίση, γιατί σε ένα παιχνίδι δεν γίνονται όλα καλά. Και επειδή εδώ στην Ελλάδα ξέρουμε ότι όταν κάτι δεν πάει καλά, τα ακούμε από τον κόσμο, για να είσαι τόσο εγκρατής πάει να πει ότι κάτι ξέρεις και κάτι κρίνεις.

-Πώς βλέπετε φέτος τις αντίπαλες ομάδες;

Μόλις ολοκληρωθούν τα ρόστερ θα δούμε, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και περιμένουμε και την 14η. Γιατί ας μην ξεχνάμε, εμείς κάνουμε συγκεκριμένους υπολογισμούς, για το τι θέλουμε να κάνουμε και τι στόχο θα βάλουμε. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με τα πρώτα φιλικά για να έχουμε μια εικόνα, όσο για τις ομάδες που μας ενδιαφέρουν να είναι περίπου της ίδιας κλάσης, νομίζω θα βρεθούν τρεις- τέσσερις. Ελπίζω να είναι και παραπάνω αλλά νομίζω ότι θα είναι τέσσερις.

-Τι θέλετε να πετύχετε σαν προπονητής φέτος, σε σχέση με τους παίκτες, τους συνεργάτες σας, την διοίκηση της ομάδας αλλά και με τον κόσμο της ομάδας;

Θέλω να τελειώσουμε και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι που ήμασταν μία χρονιά εδώ. Και η διοίκηση που επέλεξε αυτό εδώ το σχήμα, εγώ που επέλεξα αυτούς τους παίκτες, η ομάδα και ο κόσμος που τους προσφέραμε κάτι όμορφο να δούνε και με ένα γενικά καλό αποτέλεσμα. Αν φύγουμε όλοι από εδώ ευχαριστημένοι, πάει να πει ότι σωθήκαμε, νομίζω ότι θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

-Δηλαδή τι διεκδικούμε φέτος από την Α1;

Πάμε να σωθούμε, για να μην λέμε άλλα λόγια, πάμε να σωθούμε.

-Θα δώσετε κάποια υπόσχεση στον κόσμο της Αμαλιάδας; Έχετε πει ότι οι φίλαθλοι εδώ είναι ερωτευμένοι με το μπάσκετ!

Ελπίζω τα Σάββατά του να είναι από τα πιο ευχάριστα που θα συναντήσει. Ελπίζω να τελειώνει το παιχνίδι και να στρώνονται το βράδυ του Σαββάτου 5000 τραπέζια για να τρώνε οι οικογένειες και να συζητάνε μεταξύ τους πόσο ζωντανό Σάββατο πέρασαν, ανεξάρτητα από το εάν κερδίσαμε ή χάσαμε. Θέλουμε να βλέπουν καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθούν.  Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι θέλουμε να προσεγγίσουμε τα νέα παιδιά και να τα βάλουμε στο γήπεδο, να τα κοινωνικοποιήσουμε.  Προσφέρει πολλά ο αθλητισμός και δεν είναι μόνο το μπάσκετ, είναι γενικά ο αθλητισμός.