Υπόκλιση Τεόντοσιτς σε Διαμαντίδη

milos

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ένας... αιώνιος αντίπαλος του Διαμαντίδη, ο οποίος θα βρεθεί στο τουρνουά «Diamonds are Forever» προς τιμήν του πρώην αρχηγού των «πρασίνων».

Ο λόγος φυσικά για τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος εξέφρασε τη λυπη του για την απόφαση του «3D» να αποχωρήσει από την ενεργό δράση λέγοντας πως ως «ήταν μεγάλη μου ευχαρίστηση να παίζω αντίπαλος με εκείνον».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τη σχέση του με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Ο κόουτς μου είπε να τον ακούσω και πως μόνο έτσι θα κερδίσουμε την Ευρωλίγκα μαζί. Πίστεψα στα λόγια του και είχε δίκιο! Τώρα είναι δυσκολότερο να του υποσχεθώ εγώ κάτι. Μπορώ απλά να δεσμευτώ πως θα κάνω τη νέα περίοδο ό,τι μου ζητά»

Για τη σεζόν που έρχεται σε Euroleague και VTB: «Η αλήθεια είναι πως έχουμε μεγαλύτερη πίεση στους ώμους μας, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, αλλά αυτό ταυτόχρονα είναι και πολύ όμορφο. Ξέρουμε πως, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Ολοι θα θέλουν να ρίξουν την ΤΣΣΚΑ από την κορυφή. Θα είναι δυσκολότερο, με βεβαιότητα, το έργο μας για την καινούργια σεζόν. Ολες οι ομάδες θέλουν να κερδίζουν, έχουν ισχυρό κίνητρο να προκριθούν στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα και στην πορεία να κερδίσουν το τρόπαιο. Ολοι, φυσικά, θέλουν πάντα να κερδίζουν τον πρώτο».

Για τον μεγάλο στόχο της νέας σεζόν: «Κλείνω τα μάτια και βλέπω ένα πράγμα: τη δεύτερη, στη σειρά, κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκα. Είναι το όνειρό μου, που δεν το έχουν καταφέρει πολλοί. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτός είναι και ο στόχος της ομάδας μου».

Για το γεγονός πως προκαλεί τον ενθουσιασμό του κοινού με τις ενέργειές του στο παρκέ: «Μετά από τόσα χρόνια, το έχω συνηθίσει. Είναι διαφορετικό το να παίζω, με το να ασχολούμαι με τον κόσμο. Όταν αγωνίζεσαι είσαι χαλαρός και αφοσιωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνεις. Είναι ωραίο, από την άλλη, και εντελώς άλλο πράγμα, να βλέπεις παιδιά και μεγάλους, τους οποίους μπορείς να κάνεις χαρούμενους με μια απλή κίνηση».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Δημήτρης είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρωλίγκα την τελευταία δεκαετία. Πολλοί καλαθοσφαιριστές ονειρεύονται να έχουν καριέρα όμοια με τη δική του. Εδωσε στο μπάσκετ πάρα πολλά. Λυπάμαι που ένας παίκτης, σαν αυτόν, σταματά την καριέρα του και πραγματικά θα ήθελα να έχουμε πολλά ακόμη παιχνίδια ο ένας απέναντι στον άλλον ως αντίπαλοι. Ηταν μεγάλη μου ευχαρίστηση να παίζω αντίπαλος με τον Διαμαντίδη».