«Με συγκέντρωση για όλους τους στόχους»

sfero

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας μετά το πρώτο φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός στο Μέτσοβο κόντρα στον Απόλλωνα και υπογράμμισε ότι χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και στις τρεις διοργανώσεις.

«Θα μου επιτρέψετε πριν μιλήσω για το ματς, να αναφέρω πως η ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται σε πένθος, αισθανόμαστε έντονη συναισθηματική φόρτιση, είμαστε όλοι στο πλευρό του προέδρου μας γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια, είμαστε όλοι μαζί του και είμαστε όλοι μαζί και στις χαρές, αλλά και στις λύπες» ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, για εμάς ήταν ένα διάλειμμα από τις εντατικές προπονήσεις που κάνουμε στην προετοιμασία, ένα διάλειμμα που έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες να αγωνιστούν σε ματς μετά από 3,5 εβδομάδες προπονήσεων, είναι νωρίς για τα συμπεράσματα, η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί, βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας, θέλουμε να δούμε βελτίωση σε κάποια πράγματα, σίγουρα είδαμε κάποια θετικά στοιχεία στο σημερινό παιχνίδι, αλλά από εκεί και πέρα συνεχίζουμε τη δουλειά και την προσπάθεια μας ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλου του Ολυμπιακού, το ξενοδοχείο Grand Forest για τη φιλοξενεία και πάνω από όλα τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο για όλες τις παροχές που μας είχαν στο κλειστό γυμναστήριο. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους του γυμναστηρίου για τη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια μας. Επίσης, να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη που μας επισκέφθηκε και μας μίλησε με πολύ ωραία λόγια, θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μιας και σήμερα κλείνει η προετοιμασία μας εδώ στο Μέτσοβο σήμερα.

Σε ερώτηση για το τι περιμένει από Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα φέτος, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως “οπως όλοι γνωρίζουν, φέτος στην Ευρωλίγκα τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αλλά πιστεύω το ίδιο και για το πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά την Ευρωλίγκα, έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής, έχει γίνει πιο απαιτητικό και η κανονική διάρκεια πλέον είναι σε δύο γύρους, παίζουν όλοι με όλους και στόχος μας είναι να περάσουμε στα play off.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικό πρωτάθλημα, πιστεύω πως όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί, τώρα πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό, πολλές ομάδες ενισχύθηκαν και νομίζω πως θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στις τρεις διοργανώσεις που θα παίξουμε για να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, τόσο το καλύτερο για όλους μας για να βελτιωνόμαστε, για τους παίκτες, για τους προπονητές, για όλους. Όπως είπα και πριν, θεωρώ πως οι ομάδες θα είναι καλύτερες και θα έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εύχομαι να γίνει ένα πρωτάθλημα χωρίς βία.