«Αδύνατο να αντικατασταθεί ο Διαμαντίδης» (vid)

khryapa

Ο Βίκτορ Χριάπα μίλησε για τη συμμετοχή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο τουρνουά «Diamonds Are Forever» προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη, χαρακτηρίζοντας αναντικατάστατο τον πρώην (πια) αρχηγό των «πρασίνων».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods:

Για το πως χαρακτηρίζει τον Διαμαντίδη: «Εύστροφος, αθλητικός, μαχητής».

Για αυτά που του έχουν μείνει από την μεγάλη καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Δεν μπορώ να πω ότι έχω παρακολουθήσει ολόκληρη την καριέρα του από κοντά και ότι παρακολούθησα τα περισσότερα παιχνίδια του. Στα μεταξύ μας ματς με τον Δημήτρη δεν είχε κάνει κάτι ασυνήθιστο όπως το να σημειώσει κάποιο νικητήριο καλάθι ή κάτι άλλο. Ήταν ένας all around αθλητής, που πάντα ήταν ο ηγέτης της ομάδας του με καλά νούμερα στο σκοράρισμα, στα ριμπάουντ και στις ασίστ, ενώ έπαιζε και εξαιρετική άμυνα».

Για το πόσο δύσκολο είναι για τον Παναθηναϊκό Superfoods και συνολικά για το ελληνικό μπάσκετ να βρει τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι αδύνατο να αντικατασταθεί ο Διαμαντίδης. Ο Παναθηναϊκός Superfoods πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς των παικτών και σε αυτά τα νέα παιδιά θα είναι έτσι και αλλιώς εντελώς διαφορετικά».

Για τον στόχο της ΤΣΣΚΑ τη νέα σεζόν: «Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος, όπως πάντα: να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να κατακτούμε τον τίτλο σε όποια διοργάνωση συμμετέχουμε».

Για το πόσο σημαντικό είναι για την ΤΣΣΚΑ να συμμετέχει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό τουρνουά σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ: «Τα παιχνίδια προετοιμασίας είναι πάντοτε σημαντικά, ειδικά αυτά που θα δώσουμε στην Ελλάδα και είναι αφιερωμένα σε παίκτες όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε σοβαροί και έτοιμοι γι’ αυτά».

Για τον ανανεωμένο Παναθηναϊκό Superfoods: «Προφανώς είναι πολύ δύσκολο να δώσεις οποιαδήποτε εκτίμηση αυτή τη στιγμή πριν το ξεκίνημα της σεζόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομάδα έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της αλλά και καινούριο προπονητή από το φινάλε της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods θα είναι ανταγωνιστικός και θα θέσει πολύ ψηλά τους στόχους του».