Δύσκολη η «βόμβα» Γκόρντον

gordon

Έτοιμος να ρίξει πραγματική... βόμβα μεγατόνων είναι ο Μάκης Αγγελόπουλος και να κάνει το μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού! Στο στόχαστρο της ΑΕΚ βρίσκεται ο πρώην ΝΒΑer και σούπερ σταρ του πρωταθλήματος Μπεν Γκόρντον, αν και η περίπτωσή του μόνο... εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τα εμπόδια είναι πολλά και ίσως απροσπέλαστα! Από τη μία ο ίδιος ο παίκτης έχει δηλώσει ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ, ενώ το κασέ του είναι κάτι παραπάνω από «αλμυρό». Είναι χαρακτηριστικό ότι στη τελευταία του σεζόν στους Ορλάντο Μάτζικ έβαζε 4,5 εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του, ποσό... απαγορευτικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Όσο και αν το αφεντικό της ΑΕΚ θέλει να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, θεωρείται απίθανο να φτάσει αυτά τα νούμερα. Σύμμαχος της Ενωσης είναι το γεγονός ότι ο παίκτης έχει να παίξει μπάσκετ έναν χρόνο! Αυτό είναι καλό από την άποψη ότι μπορεί να τον προσεγγίσει καλύτερα, κακό επειδή είναι μακριά από καλή φυσική κατάσταση. Βέβαια πρόκειται για έναν παίκτη αναγνωρισμένης αξίας και σούπερ σκόρερ, όπερ και σημαίνει ότι στην Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει άμεσα την διαφορά.

Ένα ακόαμ εμπόδιο έχει να κάνει με το ενδιαφέρον της Αναντολού Εφές! Η τουρκική ομάδα είναι διατεθειμένη να τον καλύψει οικονομικά, ενώ έχει και το μεγάλο «συν» της συμμετοχής της στην Ευρωλίγκα, την ώρα που η ΑΕΚ θα αγωνίζεται στο νεοσύστατο FIBA Champions League. Αν μπουν όλα αυτά σε μια ζυγαριά, η πλάστιγγα δεν θα γείρει στο πλευρό της ΑΕΚ. Ο Βρετανός γκαρντ αποτελεί «όνειρο» για τον Μάκη Αγγελόπουλο και τους φίλους της ομάδας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πόσο τα όνειρα μπορούν να γίνουν και... πραγματικότητα.

Να σημειωθεί ότι ο Μπεν Γκόρντον είναι 33 ετών, έχει ύψος 1,91μ. και μετράει στο ΝΒΑ 773 ματς (κανονική περίοδος και πλέι οφ) έχοντας κατά μ.ο. 14,9 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ με 1.234 εύστοχα τρίποντα και ποσοστό 40%!