«Χάλκινοι» οι Ισπανοί

1 spain australia

Η Ισπανία νίκησε στον μικρό τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά την Αυστραλία με 89-88 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και στα σαράντα λεπτά και κρίθηκε στην τελευταία φάση. Οι Ισπανοί είχαν σε σπουδαία ημέρα τον Πάου Γκασόλ ο οποίος σταμάτησε στους 31 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Νίκολα Μίροτιτς κι έντεκα ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο τελευταίος ήταν και ο άνθρωπος που με δύο βολές, 5,4'' πριν το τέλος έδωσε το μετάλλιο στους πρωταθλητές Ευρώπης. Οι Αυστραλοί έχουν δίκαια παράπονα για τη διαιτησία, καθώς δεν υπήρχε φάουλ στην προτελευταία φάση που έκρινε τον μικρό τελικό.

Οι «μπούμερς» έδειξαν πολύ καλύτερο πρόσωπο από αυτό που εμφάνισαν στον ημιτελικό με την Σερβία αν και από το 23' κι έπειτα έπαιξαν χωρίς τον Άντριου Μπόγκουτ που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Πάλεψαν μέχρι τέλους και θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει εκείνοι. Στην τελευταία επίθεση πάντως ο Άντερσεν έκανε λάθος και δεν έγινε ούτε προσπάθεια. Ο Πάτι Μιλς ήταν ο καλύτερος των ηττημένων με τριάντα πόντους, αλλά χρεώθηκε το μοιραίο φάουλ, λίγο πριν το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ισπανία, ενώ η Αυστραλία έφτασε για τέταρτη φορά μέχρι τα ημιτελικά, αλλά για μία ακόμη, όπως σε όλες τις προηγούμενες, έμεινε στην τέταρτη θέση και δεν πήρε μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 38-40, 64-67, 88-89.

Αυστραλία (Λεϊμάνις): Μιλς 30 (3), Μπόγκουτ 2, Ίνγκλις 4, Ντελαβεντόβα 6, Μπρόκχοφ 13 (4), Λιστς, Μπέινς 6, Άντερσεν 15 (1), Μότουμ 12, Μάρτιν.

Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 31 (3), Φερνάντεθ 10 (1), Ροντρίγκεθ 11 (1), Ναβάρο 3, Ρέγιες 7 (1), Κλαβέρ 6 (2), Ερνανγκόμεθ 2, Γιουλ 2, Μίροτιτς 14 (3), Ρούμπιο 3.