Η Αργεντινή πήρε το παιχνίδι της χρονιάς!

1 argentina brasil

Σ' έναν από τους κορυφαίους αγώνες όλων των εποχών, η Αργεντινή νίκησε στη δεύτερη παράταση τη Βραζιλία με 111-107 με πρωταγωνιστές του Αντρές Νοτσιόνι και Φακούντο Καμπάτσο.

Η ομάδα του Σέρχιο Ερνάντεθ ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι όμως έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις και με εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο στο οποίο επικράτησαν 33-16 κατόρθωσαν να προηγηθούν με 52-44 στο 20'.

Οι Αργεντίνοι δεν είχαν καμία διάθεση να τα παρατήσουν και σιγά-σιγά μάζεψαν την διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Νοτσιόνι, αλλά και τον Καμπάτσο. Αμφότεροι αποτέλεσαν άλυτα προβλήματα για την άμυνα της ομάδας του Ρούμπεν Μανιάνο. Οι Βραζιλιάνοι είχαν τη νίκη στα χέρια τους, αλλά ένα τυχερό τρίποντο του Νοτσιόνι 4,6'' πριν το τέλος ισοφάρισε σε 85-85 και ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Εκεί φάνηκε ότι ξανά το συγκρότημα του Ρούμπεν Μανιάνο ήταν πιο κοντά στη νίκη, ωστόσο η «εφτάψυχη» Αργεντινή βρήκε τις λύσεις και μάλιστα θα μπορούσε να είναι εκείνη που θα έπαιρνε το ροζ φύλλο στο έξτρα πεντάλεπτο, αν ο Μανού Τζινόμπιλι σκόραρε στην τελευταία επίθεση. Αυτό δεν συνέβη και με 95-95 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε δεύτερη παράταση.

Εκεί ανέλαβε δράση ο Καμπάτσο ο οποίος με διαδοχικούς πόντους έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην Αργεντινή. Ο άφαντος όμως σε ολόκληρο το παιχνίδι, Λεαντρίνιο Μπαρμπόσα σκόραρε δέκα σερί πόντους κι έβαλε ξανά στο κόλπο τους διοργανωτές. Στο τέλος όμως οι Αργεντίνοι αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι και με δύο βολές του Τζινόμπιλι 2,6'' πριν το φινάλε πανηγύρισαν την επική νίκη με 111-107. Πλέον οι «γκαούτσος» έφτασαν τις τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ οι Βραζιλιάνοι έχουν πανηγυρίσει μόνο μία φορά και κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την πρώτη φάση.

Απίστευτη εμφάνιση από τον Νοτσιόνι με 37 πόντους κι οκτώ τρίποντα, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Καμπάτσο με 33 πόντους. Για τους ηττημένους ο Νενέ με 24 πόντους κι έντεκα ριμπάουντ ήταν εξαιρετικός, αλλά δεν πήρε τις απαραίτητες βοήθειες από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 44-52, 67-72, 85-85, 95-95 (1η παρ.), 111-107 (2η παρ.)