Ένας οικονομολόγος στον Ολυμπιακό

maragos2
Με τετραετές συμβόλαιο, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Πάρι Μαραγκό, ενισχύοντας τον ελληνικό κορμό του με έναν ακόμη εξελίξιμο παίκτη.

Ο 22χρονος φόργουορντ σέντερ (2.06) που συνδύασε σπουδές και μπάσκετ στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα με πτυχίο Οικονομικών από το American University και ξεκινάει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο μπάσκετ.Ένα δυνατό παιδί, που μπορεί να παίξει και τις δύο θέσεις «4» και «5» με πλάτη στο καλάθι, γεμάτο όρεξη για μπάσκετ, ενσωματώνεται στο πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» με υψηλές φιλοδοξίες.

Κι επειδή έγινε πολύς λόγος για την απόκτηση ενός ξένου στη θέση «4», ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπορεί να βρει άλλη μία λύση στο πρόσωπο του Μαραγκού, σε μια σκληρή και επίπονη χρονιά

Ο Πάρις που ξεκίνησε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, αγωνιζόμενος στην ομάδα των εφήβων (2010-12),  επέλεξε να συνεχίσει στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, φοιτώντας στο George Washington και στο American University τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχει παίξει σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδας (79 συμμετοχές). Με την Παίδων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2008, ’09. ’10), με την Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 και με την Εθνική Νέων το 2014, στο Πανευρωπαϊκό που έγινε στο Ηράκλειο. Συμπαίκτης σ’ αυτές τις ομάδες με τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Δημήτρη Αγραβάνη, που θα τους συναντήσει τώρα και στον Ολυμπιακό. Στην τελευταία κολεγιακή χρονιά έπαιξε σε 31 αγώνες με την αρχική πεντάδα.

maragos1

maragos3