Ευρεία επικράτηση της Εθνικής κόντρα στους Ολλανδούς

neoiandres

Η Εθνική Νέων Ανδρών πέτυχε και δεύτερη μεγάλη σε έκταση νίκη στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας που γίνεται στη Χαλκίδα κόντρα στην Ολλανδία με σκορ 68-36. Πρώτη συμμετοχή με το εθνόσημο και για τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που τραυματίστηκε και δεν ξαναβρέθηκε στο παρκέ.

Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε πολύ εύκολα και του δεύτερου αντιπάλου της στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Β' Κατηγορίας που γίνεται στη Χαλκίδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που έχει στόχο να καταλάβει μια εκ των τριών πρώτων θέσεων που δίνουν την άνοδο στην Α' Κατηγορία, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Ολλανδούς που μόνο για ένα δεκάλεπτο ήταν ανταγωνιστικοί.

Η άμυνα ήταν άλλωστε το "όπλο" της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου, η οποία κράτησε δίχως πόντο την Ολλανδία για 12' ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά και για 5' στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Είχε όμως 5/25 τρίποντα κάτι που αποτέλεσε το μόνο αρνητικό στοιχείο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Βέβαια αυτό δεν της δημιούργησε προβλήματα σχετικά με τον έλεγχο του ρυθμού.

Στο κλειστό της Χαλκίδας βρέθηκαν οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, που είχαν την ευκαιρία να δουν τον μικρό τους αδερφό, Κώστα να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο για πρώτη του φορά. Ο 18χρονος φόργουορντ πέτυχε τρίποντο - στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ωστόσο δεν υπήρξε συνέχεια καθώς στάθηκε άτυχος, δεχόμενος γονατιά στο πόδι και αποχώρησε από το παρκέ. Το ιατρικό τιμ της Εθνικής δήλωσε πως δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αλλά για προληπτικούς λόγους δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε.

Κάπως έτσι, η Εθνική Νέων Ανδρών πέτυχε το 2/2 στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας. Επόμενη αντίπαλος η Αλβανία, το απόγευμα της Κυριακής (17/7, 18:45).

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 33-17, 52-26, 68-36.

ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 11 (1), Κώττας 6, Κόνιαρης 2, Τσαλμπούρης 10 (1), Σκουλίδας 5 (1), Μπιλλής 2, Σταμάτης 5 (1), Χαραλαμπόπουλος 16, Δίπλαρος, Μουράτος 6, Λούντζης 2, Αντετοκούνμπο 3 (1).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Όστιν, Μπρούινινγκ, Μπάτερ 4, Ντε Πρέε 6, Λίεμ 7 (2), Ντρίσεν 2, Στολκ 3 (1), Κούπμανς 7 (1), Μπλίκερ, Μπίεσαρ 2, Βος 5, Λάρος.