Ο πρώτος Αμερικανός της Κύμης! (vid)

musa

Τον πρώτο Αμερικανό στην ιστορία της απέκτησε η νεοφώτιστη Κύμη, αφού έβαλε στο ρόστερ της τον Μούσα Αμπντούλ Αλίμ, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην Βενεζουέλα με την φανέλα των Trotamundos, έχοντας πολύ καλή παρουσία με 15 πόντους μ.ο. και με 38% στα τρίποντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτή τη φορά η Κύμη κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και η πρώτη απόκτηση Αμερικάνου παίκτη στην ιστορία της ομάδας είναι γεγονός!

Το όνομα αυτού Musa Abdul-Aleem και οι συστατικές που τον συνοδεύουν είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές. Καθρέφτης όλων βέβαια είναι το παρκέ και εκεί περιμένουμε να δούμε αν θα επιβεβαιώσει τα όσα καλά λέγονται για την αγωνιστική του αξία.

Ο νέος παίκτης του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης είναι 28 χρονών(γεννημένος στις 2/5/1988), έχεις ύψος 1.96μ. και αγωνίζεται κυρίως ως shooting guard. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην Βενεζουέλα με την φανέλα των Trotamundos, έχοντας πολύ καλή παρουσία με 15 πόντους μ.ο. και με 38% στα τρίποντα. Η σεζόν που έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα ήταν η αμέσως προηγούμενη(2014/15), όταν αγωνιζόμενος στο Troy University είχε 16 πόντους μ.ο. σε 29 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, σουτάροντας από το τρίποντο με ποσοστό περίπου 37%. Το τρίποντο είναι ένα από τα βασικά επιθετικά του όπλα, ενώ το ότι είναι αριστερόχειρας δυσχεράνει το έργο των αμυντικών απέναντι του.

Η εξαιρετική του παρουσία με το Troy τον ώθησε να δηλώσει συμμετοχή στο draft του NBA το καλοκαίρι του 2015, αλλά η ηλικία του(27 χρονών τότε) αποδείχτηκε αποτρεπτικός παράγοντας για να τον επιλέξει κάποια ομάδα. Ο ίδιος πίστευε πολύ στον εαυτό του, μπορεί να απογοητεύτηκε κάπως που δεν επιλέχτηκε για το NBA, αλλά επέλεξε να μην πάρει στην συνέχεια τον εύκολο δρόμο της D-League. Αποφάσισε να παίξει επαγγελματικά εκτός ΗΠΑ, με πρώτο σταθμό την Βενεζουέλα και τώρα την Ελλάδα και την Κύμη. Δεν κρύβει όμως ότι θα συνεχίσει να ρίχνει «κλεφτές ματιές» προς το NBA, καθώς θεωρεί ότι έχει τα προσόντα για να ανταποκριθεί.

Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης και ο προπονητής Βασίλης Μπρατσιάκος θεωρούν ότι η επιλογή του Musa Abdul-Aleem θα αποδειχτεί πραγματικό «λαχείο». Άλλωστε δεν κρύβουν ότι έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην επιλογή των ξένων παικτών, ψάχνοντας αναλυτικά κάθε λεπτομέρεια και κάθε στοιχείο τους, καθώς πιστεύουν ότι σε αυτόν τον τομέα θα καταφέρουν να κάνουν την διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η αρχή λοιπόν έγινε με την υπογραφή του πρώτου Αμερικάνου της ομάδας μας και μπορούμε να πούμε ότι σήμερα γράφτηκε άλλη μια ιστορική στιγμή για τον ΓΣ Κύμης. Θα υπάρξει γρήγορα ανάλογη συνέχεια!»