«Πάντα έχω κίνητρο στην Εθνική» (2)

BOURO

 

Η ψυχολογική ανταπόκριση των έξι νέων παικτών της Εθνικής ομάδας στον πρώτο, νοκ αουτ αγώνα που θα παίξουν, την Παρασκευή (8/7) στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά, κόντρα στην Κροατία, αποτελεί για τον Γιάννη Μπουρούση κομβικό σημείο πρόκρισης στον τελικό.

Ο διεθνής σέντερ μίλησε για το πρόβλημα της αγωνιστικής “χημείας” της Εθνικής και τόνισε ότι ο στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

“Eτοιμαστήκαμε για ένα δυνατό παιχνίδι με την Κροατία και έχοντας στόχο την πρόκριση στον τελικό, με πιθανό αντίπαλο την Ιταλία. Η Κροατία είναι νέα ομάδα, όπως είναι και η δική μας Εθνική, έχουν κίνητρο απέναντι μας, γιατί τους νικήσαμε πέρυσι στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ και στην έδρα τους, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και να φτάσουμε στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά.

Οι Κροάτες έχουν καλές μονάδες, παίζουν δυνατά και σκληρά και έτσι θα παίξουν και στον ημιτελικό.

--Οι Κροάτες τονίζουν πολύ την πολύ καλή χρονιά που έκανες εσύ και ο Αντετοκούνμπο και τον επηρεασμό μας στην απόδοση της Εθνικής. Το ασπάζεσαι;

“Δεν είναι σωστό να μιλάμε για το τι πέτυχα εγώ την προηγούμενη σεζόν ή τι έκανε ο Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ. Η Εθνική ομάδα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση από τους συλλόγους. Έχει έξι νέους παίκτες, πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και πρέπει να βρούμε την “χημεία” μας, γιατί είμαστε μόλις 15 ημέρες, όλοι μαζί”.

--Ποια είναι η ψυχολογική προετοιμασία των έξι νέων παικτών για τα δυο νοκ αουτ παιχνίδια;

“Συζήτηση γίνεται σε καθημερινή βάση με όλους τους παίκτες που θα παίξουν για πρώτη φορά σε νοκ αουτ παιχνίδι, αλλά να ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να αφομοιώσουν την νοοτροπία τέτοιων αγώνων “ζωής ή θανάτου” σε λίγες ώρες και πριν ακόμα παίξουν. Το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο και αυτό που τους λέω είναι να δώσουν τα πάντα και να μην έχουν ψυχολογική πίεση ότι θα “πέσουν” όλοι επάνω τους για να τους “φάνε” με την κριτική τους. Η Εθνική έχει αλλάξει και ας το καταλάβουν όλοι. Είναι ευκαιρία για τους νέους παίκτες να γαλουχηθούν και ύστερα από πέντε χρόνια αποτυχιών, να προσπαθήσουν περισσότερο για να φέρουν επιτυχίες, ακόμα κι αν δεν προκριθούμε ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να νιώσουν στο πετσί τους, τι σημαίνει η Εθνική ομάδα και να την φτάσουν ψηλά, ακόμα κι αν υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις.

Προσωπικά, δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στην Εθνική, μου αρέσει, έχω πάντα κίνητρο και γι’ αυτό είμαι ακόμα εδώ”.