«Σκοτώνω ανθρώπους με την ενέργειά μου!»

younng

Ο Πάτρικ Γιανγκ βρίσκονταν στο Ορλάντο για το summer league του ΝΒΑ και μιλώντας στο basketballinsiders.com υποστήριξε ότι θέλει όσο τίποτε άλλο τον τίτλο της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, όπως και να αγωνιστεί κάποια μέρα στο ΝΒΑ.

«Προέρχομαι από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό και έπρεπε να ξεκουραστώ για αρκετό διάστημα ώστε να επιστρέψω ακόμα καλύτερα. Παίρνω το χρόνο μου, δεν θέλω να βιαστώ αν κι έχουν περάσει περίπου οκτώ μήνες από την επέμβαση. Θεωρώ πως χρειάζομαι ακόμα 1,5 μήνα ώστε να φτάσω στο σημείο να μπορώ να παίξω κανονικά. Φτάνω κοντά στο 90% των δυνατοτήτων μου, αλλά στην αρχή δεν θα είμαι τόσο εκρηκτικός όσο τον Νοέμβριο» δήλωσε αρχικά ο σέντερ του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Όταν έχεις έναν τέτοιο σοβαρό τραυματισμό, πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι δίπλα σου που να μπορούν να σε βοηθήσουν, ώστε να μένεις ήρεμος και συγκεντρωμένος στο σκοπό σου. Πρέπει να απολαμβάνεις στιγμές με τους φίλους σου, για να μην σε καταβάλλει η απογοήτευση».

Όσον αφορά για τη προσαρμογή του στον Ολυμπιακό: «Δυσκολεύτηκα στην αρχή, καθώς βρήκα μια νέα ομάδα, με νέους συμπαίκτες, μία νέα κατάσταση. Γρήγορα όμως όλοι καταλαβαίνουν πως εγώ, ο Πατ, είμαι πιο δυνατός από το 95% των παικτών στην Ευρώπη. “Σκοτώνω” ανθρώπους στο παρκέ με την ενέργεια μου, κάνω πολλά κοψίματα και έχω βελτιωθεί πολύ αμυντικά στο πικ εν ρολ».

Για τις διαφορές του μπάσκετ ανάμεσα στην Ευρώπη και τη χώρα του: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο ΝΒΑ υπάρχει μεγαλύτερη αθλητικότητα. Στην Ευρώπη, όμως, ξέρουν να χειρίζονται το σώμα τους, να το χρησιμοποιούν σωστά ώστε να κερδίζουν φάουλ. Κατανοούν και αποδέχονται τους ρόλους τους καλύτερα. Αν κάποιος δει ένα σπουδαίο παιχνίδι όπως το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα θα διαπιστώσει ότι αυτές οι ομάδες παίζουν πολύ καλά χωρίς να χρειάζεται να σουτάρουν συνέχεια. Παίζεται όμορφο μπάσκετ στην Ευρώπη».

Για το αν η ευρωπαϊκή εμπειρία τους βοηθάει και στο ΝΒΑ: «Κοίτα τους Σπερς και το πόσο καλά παίζουν με παίκτες που έχουν περάσει από την Ευρώπη. Καταλαβαίνουν το μπάσκετ καλύτερα, μπορούν να ανταποκριθούν στα συστήματα πιο σωστά. Γενικά, το να παίξεις στην Ευρώπη μπορεί να σε βοηθήσει πάρα πολύ».

Για το δικό του μέλλον στο ΝΒΑ: «Βλέπετε τα συμβόλαια που υπογράφονται για κάποιους παίκτες αυτήν την εποχή. Αν κάνω τη δουλειά μου, αν τελειώσω τη σεζόν υγιής και βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε ελπίζω να βρω μία ευκαιρία στο ΝΒΑ».