«Βελτίωση για την άνοδο...»

papatheodoroy

Η Ελλάδα με ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο επιβλήθηκε της Πορτογαλίας 76-38 και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου,  συγκέντρωσε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα από την αναμέτρηση, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Πρέπει να βρούμε ρυθμό, να δούμε τα τελευταία πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε. Θέλουμε και μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας περισσότερο και να παίξουμε καλύτερα».

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και ο Παπαθεοδώρου παραδέχεται πως «ο στόχος είναι η άνοδος», για να προσθέσει: «Η ομάδα εκεί ανήκει, πρέπει να είμαστε στην Α’ κατηγορία, αλλά για να το πετύχουμε θα πρέπει να είμαστε σοβαροί.  Θα δείτε κι εσείς στη συνέχεια πως υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που έχουν επίσης πολύ υψηλούς στόχους».

Σε ότι αφορά τις πρώτες εντυπώσεις από τη Χαλκίδα και τη διαμονή υπογράμμισε: «Η διαμονή και η καθημερινότητά μας είναι πολύ καλή. Η Χαλκίδα έχει κόσμο που διψάει για μπάσκετ. Πιστεύουμε πως στα επόμενα παιχνίδια θα έχει ακόμη περισσότερο κόσμο, θα γεμίσει το γήπεδο και με τη σειρά μας θα ανταποδώσουμε κι εμείς με καλές εμφανίσεις που θα κάνουν τον κόσμο να χαρεί».

Ο Βασίλης Τολιόπουλος, τόνισε: «Σίγουρα θέλουμε κάποια βελτίωση, έχουμε περιθώρια. Σήμερα κάναμε πολλά λάθη. Πιστεύω είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, αλλά μπορούμε καλύτερα. Για πρώτο φιλικό παιχνίδι εδώ η εικόνα της εξέδρας ήταν μάλλον καλύτερη από ότι περιμέναμε. Στην πορεία περιμένουμε και είμαστε σίγουροι πως  στα επίσημα το γήπεδο θα γεμίσει. Είμαστε μια καλή ομάδα, μπορούμε να ανέβουμε, αυτός είναι άλλωστε ο στόχος μας. Είμαστε ομάδα Α’ Κατηγορίας, με καλούς παίκτες, αλλά θα πρέπει όλο αυτό να το δείξουμε και στο γήπεδο. Αν είμαστε σοβαροί θα πετύχουμε το στόχο μας».

Ο Θωμάς Κώττας από την πλευρά του συμπλήρωσε: «Κάναμε αρκετά λάθη. Ήταν φιλικό. Έχουμε το χρόνο να βελτιώσουμε κι άλλα πράγματα. Από το επόμενο κιόλας φιλικό θα είμαστε καλύτεροι. Ο κόσμος ήταν μαζί μας, ήταν στο πλευρό μας σήμερα και θα μπορούσε να ήταν κι ακόμη καλύτερα. Ξέρουμε όμως πως ήταν ένα φιλικό και πως στα επίσημα περιμένουμε και θα έχουμε περισσότερο κόσμο. Ο στόχος μας είναι η άνοδος, θέλουμε να επιστρέψουμε στην Α’ Κατηγορία και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά και πιστεύω πως μπορούμε να τον πετύχουμε!»