«Να είμαστε σκληροί πνευματικά»

katsikaris pagkos

Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται να πάρει τη πρόκριση στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά, με τον Φώτη Κατσικάρη να έχει ετοιμάσει το πλάνο του για το... εισιτήριο του αγώνα με την Ιταλία.

Ο επιθετικός περιορισμός των Μπογκντάνβιτς και Σάριτς, η αμυντική πίεση στον αντίπαλο πλέι μέικερ και η εξασφάλιση των αμυντικών ριμπάουντ, συνθέτουν το κύριο σχέδιο του τεχνικού τεχνικού επιτελείου της Εθνικής ομάδας για την αντιμετώπιση της Κροατίας στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά.

Οι δηλώσεις του Φώτη Κατσικάρη:

“Οι δυο αγώνες με το Ιράν και το Μεξικό αξιοποιήθηκαν, πέραν του αποτελέσματος, ως συνέχεια της προετοιμασίας μας για τα δυο νοκ αουτ παιχνίδια που έπονται. Είχαμε μόνο τρία φιλικά και με σοβαρότητα αντιμετωπίσαμε το Ιράν και το Μεξικό, ώστε να βελτιώσουμε το αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι μας, ενώ κυρίως θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους παίκτες και να ανοίξουμε το ροτέσιον.

Με την Κροατία, θα έχουμε κλειστό ροτέσιον και έπρεπε βασικοί παίκτες μας που έχουν βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα να ξεκουραστούν για να τους έχουμε πιο “φρέσκους” στον πρώτο...τελικό που θα δώσουμε. Δεν υπάρχει χρόνος για προπόνηση και το βίντεο παίζει σημαντικό ρόλο για τις πληροφορίες που δίνονται στους παίκτες, σχετικά με την δυναμικότητα των Κροατών. Περιμένουμε ένα δυνατό και κλειστό παιχνίδι. Θα υπάρχει πίεση, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για τις αποφάσεις που θα πάρουμε στο μισό γήπεδο. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα μας,  να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, γιατί θα μας δώσει την δυνατότητα να τρέξουμε και να έχουμε κάποιους εύκολους πόντους σε ανοιχτό γήπεδο, αλλά και να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους στο “πέντε εναντίον πέντε”. Είναι η πιο σκληρή ομάδα της Κροατίας, τα τελευταία χρόνια.

Παίζουν για κάθε κατοχή της μπάλας και επιδιώκουν το χαμηλό σκόρ, όπως έδειξαν και στο παιχνίδι με την Ιταλία. Ο Μπογκντάνοβιτς και ο Σάριτς είναι οι δυο ηγέτες της Κροατίας, ενώ όλοι οι συμπαίκτες τους έχουν ευχέρεια στο  μακρινό σουτ. Διαθέτουμε τους παίκτες για να τους μαρκάρουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, ενώ θα πρέπει πνευματικά να είμαστε σκληροί. Να έχουμε σωστή αντίδραση στα λάθη που θα κάνουμε και στα “νεκρά” διαστήματα που είναι πιθανόν να έχουμε. Σίγουρα, θα πιέσουμε πολύ τον αντίπαλο πλει μέικερ, είτε είναι ο Ούκιτς ή ο Μπογκντάνοβιτς ή ο Σιμόν ή Πέτσεκβιτς”.