«Έτοιμοι και για τα πιο δύσκολα»

papapetrou ethniki

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφέρθηκε στη νίκη κόντρα στο Μεξικό, τη συνέχεια της Εθνικής στη διοργάνωση και την επικείμενη αναμέτρηση με την Κροατία του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς.

Πιο συγκεκριμένα ο Παπαπέτρου ανέφερε:

Για το παιχνίδι:
«Στο πρώτο ημίχρονο το Μεξικό μπήκε δυνατά. Αμυντικά κυρίως τους δώσαμε καλάθια και βρήκαν ρυθμό. Μπήκαμε όμως καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με ενέργεια, καλή άμυνα και πήραμε τη νίκη».

Για το η Εθνική χρειάζεται την άμυνα για να σκοράρει:
«Το χρειαζόμαστε γιατί είναι δύσκολο να βρούμε εύκολα σουτ. Είμαστε καλοί στο ανοικτό γήπεδο. Θέλουμε τέτοιες φάσεις. Πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα και μετά να σκοράρουμε στο τρανζίσιον. Τα σουτ είναι ελεύθερα και θα τα βάλουμε. Αν είσαι ελεύθερος πρέπει να σουτάρεις. Στο δεύτερο ημίχρονο τα βάλεμε. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Εχουμε έναν τελικό μπροστά μας».

Για την ευστοχία στις βολές:
«Είναι σημαντικές οι βολές για το παιχνίδι. Σήμερα κάναμε καλή δουλειά και συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για την Κροατία που θα είναι λογικά ο αντίπαλος στον ημιτελικό:
«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Εχουν μικρό ροτέισον, αλλά με καλούς παίκτες, από το ΝΒΑ και με εμπειρία. Εχουν καλό ρόστερ για το τουρνουά. Πρέπει να προσαρμοστούμε και να παίξουμε καλύτερα και να είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι».

Για τις δύο πρώτες νίκες στο Τορίνο:
«Η δουλειά μας είναι να νικάμε όσο πιο εύκολα γίνεται. Καναμε καλή δουλειά και πρέπει να κάνουμε εξίσου καλή δουλειά και στη συνέχεια».

Για τον Μπογκντάνοβιτς και αν είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει:
«Είμαι πανέτοιμος. Ήταν καταπληκτικός χθες με την Ιταλία. Έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά πρέπει να δώσουμε προσοχή και στους υπόλοιπους παίκτες».

Για τις πρώτες του εμφανίσεις με την Εθνική:
«Όλοι με υποδέχθηκαν και με έκαναν να νιώθω καλά. Είναι σημαντικό να νικά η ομάδα για όλους. Όλοι μας πρέπει να παλέψουμε».