Η Ιταλία έστειλε στην Ελλάδα την Κροατία

datome

 

Ματς σαν τελικός ήταν το ντέρμπι του Β' ομίλου στον όμιλο του Τορίνου, με την Ιταλία να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί και να κερδίζει την Κροατία ύστερα από ένα... ροκ παιχνίδι με 67-60.

Αν και οι Μπελινέλι (19π., 4/9δίπ., 2/6τρίπ., 5/6βολ.), Χάκετ (12π., 4/9 δίπ., 1/3 τρίπ., 1/2βολ.) ήταν εκείνοι που οδηγούσαν τους «ατζούρι» στο σκοράρισμα, εκείνος που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του για την τελική επικράτηση δεν ήταν άλλος από τον Ντανίλο Γκαλινάρι (12π., 5/11 σουτ) με συνεχόμενους πόντους στα τελευταία λεπτά.

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ιταλίας απέναντι στην Ιταλία ύστερα από 19 χρόνια και δη από το Ευρωμπάσκετ του 1997. Βέβαια οι Κροάτες αποδείχθηκαν υπέρ του δέοντος ανταγωνιστικοί, με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να κάνει... πράγματα και θαύματα, αφού τελείωσε το ματς με 26 πόντους έχοντας 7/14 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 7/9 βολές και 6 ριμπάουντ. Ο Ντάριο Σάριτς πρόσθεσε άλλους 10 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Πλέον εάν και εφόσον τα αποτελέσματα μεταξύ Ελλάδας-Μεξικού και Κροατίας-Τυνησίας έρθουν... φυσιολογικά, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τους Κροάτες.