«Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό...»

yzdovc

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς μίλησε για την πορεία της ΑΕΚ και αποκάλυψε πως ο Ολυμπιακός στο παρελθόν, του είχε καταθέσει πρόταση για να αναλάβει την τεχνική του ηγεσία.

O Σλοβένος προπονητής της Ενωσης έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα rtvslo.si και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ολυμπιακό, ο οποίος τον είχε προσεγγίσει ώστε να αναλάβει τη θέση του προπονητή:

«Όταν υπέγραψα στην Γκαζιάντεπ , το 2013 ήμουν μέλος ενός φιλόδοξου πλάνου. Έλεγαν πως το μπάτζετ θα αυξανόταν κάθε χρόνο και πως ήθελαν να πλησιάσουν τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες. Όταν είδα πως αυτό δεν συνεχίστηκε, αποφάσισα με την πρώτη σοβαρή προσφορά να φύγω. Έναν χρόνο νωρίτερα είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό, αλλά προτίμησα να μείνω. Αν επέμεναν, θα μπορούσα να πάω, αλλά εκείνη την στιγμή δεν θα ήταν υγιές για την ομάδα να αποχωρήσω».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε:

Στην πορεία της ΑΕΚ:
«Πολλοί υποστηρίζουν πως το πώς νιώθεις έχει σχέση με το πώς τελειώνεις την σεζόν. Ολοκληρώσαμε την σεζόν νικηφόρα και κατακτήσαμε την τρίτη θέση η οποία κατά κάποιο τρόπο είναι επιτυχία για την ΑΕΚ. Φυσικά, θα ήθελα να έχουμε πάρει την πρώτη θέση, αλλά στην Ελλάδα είναι πραγματικά δύσκολο, επειδή υπάρχουν δύο πολύ δυνατοί αντίπαλοι. Είναι σημαντικό να ανταγωνιστεί κανείς αυτές τις δύο ομάδες, που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Για αυτό ξόδεψα πολλή ενέργεια στους ημιτελικούς (σ.σ. με τον Ολυμπιακό). Ισως και με λίγο λάθος τρόπο, ήθελα να φθάσω στους τελικούς, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Στην Ελλάδα υπάρχουν και μικροί τελικοί. Είναι σημαντικό γεγονός, αλλά στο τέλος πήραμε την τρίτη θέση και το μετάλλιο, το οποίο δεν μας έφερε τίποτα. Πετύχαμε έναν αρχικό στόχο, αν και κατά τη διάρκεια της σεζόν είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ηταν μια δύσκολη σεζόν, στην οποία η ΑΕΚ άλλαξε πολλούς ξένους παίκτες. Επαιξα κι εγώ ρόλο σε αυτό, αλλά μεσούσης της σεζόν δεν μπορεί να πάρεις τους σωστούς παίκτες. Ηταν ενδιαφέρον κι επιβιώσαμ. Ακόμα και τώρα, όταν με ρωτούν, τους λέω ότι "είμαι ακόμα ζωντανός. Στην Ελλάδα είναι μοναδικοί σε όλους τους τομείς και δεν ειναι εύκολα».

Για ο αν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό:
«Έχουμε έναν πολύ καλό και έξυπνο πρόεδρο, που γνωρίζει καλά την κατάσταση. Δεν θα δώσουμε… είκοσι εκατομμύρια ευρώ για να ξεπεράσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχουμε ένα μπάτζετ των δύο εκατομμυρίων, το οποίο είναι ένα από τα χαμηλότερα του φετινού Eurocup. Επί της ουσίας, η ΑΕΚ θέλει να σταθεροποιηθεί στον ευρωπαϊκό χάρτη. Θα δουλέψουμε με νέα παιδιά. Η ομάδα αγοράζει πολλούς νεαρούς παίκτες. Την ίδια στιγμή, θέλουμε να ανταποκριθούμε και στις υψηλές απαιτήσεις του κόσμου, που θέλει να είμαστε πρώτοι και να κερδίζουμε κάθε ματς. Δεν είναι εύκολο».

Στη σύγκριση της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα με αυτή που συνάντησε πριν από κάποια χρόνια:
«Ξέρω καλά την Ελλάδα. Πίστευα ότι θα έχουν αλλάξει τα πράγματα από το 2006, όταν είχα δουλέψει ως προπονητής στον Ηρακλή, αλλά πρακτικά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Σε μερικές περιπτώσεις είναι και χειρότερα τα πράγματα, λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ο οποιοσδήποτε εκφράζει την γνώμη του και πολλές φορές με προσβλητικό τρόπο. Οι οπαδοί είναι πολύ απαιτητικοί. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι οι ποδοσφαιρικοί οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι. Αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα. Πάντως, η κατάσταση του μπάσκετ στην Ελλάδα είναι ξεχωριστή. Μοιάζει με τον καιρό που ήμουν στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με το μπάσκετ, από δημοσιογράφους, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές φυσικής κατάστασης. Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς προπονητές που είναι πολύ καλοί στην τακτική».