«Αδύνατο να νικήσουμε την Ελλάδα, αν δεν παίξουμε άμυνα»

bauerman

Ο προπονητής του Ιράν, Ντιρκ Μπάουερμαν μίλησε για την εικόνα της Εθνικής Ελλάδας και τις όποιες πιθανότητες έχει το Ιράν να δυσκολέψει το έργο της ελληνικής ομάδας στην πρεμιέρα του προολυμπιακού τουρνουά στο Τορίνο (4/7, 19:00).

Το Ιράν είναι ο πρώτος αντίπαλος που θα βρει στον δρόμο της η Εθνική μας για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και ο προπονητής της, Ντιρκ Μπάουερμαν, αναφέρθηκε στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

Ο Γερμανός προπονητής αναφέρθηκε ξεχωριστά σε τρεις παίκτες της Εθνικής:
«Ο Αντετοκούνμπο είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο. Έχει συνηθίσει σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Για παίκτη με αυτό το ύψος έχει εξαιρετικό χειρισμό. Και ο Καλάθης είναι πολύ καλός σε αυτό το παιχνίδι, είναι από τους καλύτερους Ευρωπαίους στις πάσες στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Κουφός τρέχει επίσης πολύ καλά το γήπεδο για το ύψος του».

Επίσης, είπε πως η ομάδα του δεν έχει τύχη κόντρα στην Ελλάδα αν δεν μείνει συγκεντρωμένη στην αμυντική λειτουργία της:
«Η Ελλάδα είναι πολύ καλή στον αιφνιδιασμό, αλλά και στο μισό γήπεδο, οπότε θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ, γιατί η Ελλάδα παίζει με έναν μόνο γκαρντ και τρεις φόργουορντ. Είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας τα ριμπάουντ, αλλά και οι επιστροφές. Τα μακρινά σουτ της Ελλάδας δεν είναι ακόμη τόσο καλά. Αν τους αφήσουμε να σκοράρουν πολύ θα είναι αδύνατο να νικήσουμε, γι’ αυτό θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα».