«Κανένα περιθώριο λάθους!»

bogris anaxorisi

Ο Γιώργος Μπόγρης θα πάρει για πρώτη φορά μέρος σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών, αν και στο βιογραφικό του έχει... πολλά χρόνια παρουσίας σε μεγάλες διοργανώσεις με τις μικρές εθνικές:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ένα τεράστιο βάρος έφυγε από πάνω μου. Το κυνηγάω πολλά χρόνια αυτό. Ήταν μια μεγάλη δικαίωση μετά από μεγάλη προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια και ευχαριστώ τους προπονητές για την επιλογή αυτή» δήλωσε αρχικά ο Έλληνας σέντερ, ενώ υποστήριξε πως το ένα τόσο μικρό τουρνουά κρύβει παγίδες:

«Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ήταν κάτι στο οποίο δώσαμε βαρύτητα αυτό το διάστημα, γιατί δεν είχαμε και πολύ χρόνο προετοιμασίας. Οπότε επενεδύσαμε περισσότερο στη συγκέντρωση. Θεωρώ πως η ομάδα έχει ποιότητα και εμπειρία να τα καταφέρει. Ο κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, θα προχωρήσουμε κοιτώντας έναν προς έναν, έχοντας κάπου στο βάθος του μυαλού όμως τα τελευταία παιχνίδια που κρύβουν και την επίτευξη του στόχου μας».

Για τον ίδιο το κλειδί για την επιτυχία κρύβεται στη λέξη «λάθος»: «Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους σε ένα τέτοιο τουρνουά, γιατί δεν  υπάρχει χρόνος να το καλύψεις, να αναπληρώσεις το κενό, να διορθώσεις το σφάλμα. Από το Ιράν ως τον τελικό πρώτα ο Θεός αν φτάσουμε. Αν αφαιρεθούμε σε ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει ο επόμενος αγώνας για να καλύψεις το λάθος, οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από την αρχή ως το τέλος».