«Συνθήκες ανάλογες με το προολυμπιακό»

katsikaris1

Η Εθνική Ανδρών επιβλήθηκε της Τουρκίας και στον δεύτερο αγώνα, ο οποίος όμως δεν έμοιαζε στην εξέλιξή του με αυτόν της Αθήνας, τον πρώτο ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στάθηκε σε αυτή τη διαφορά και εστίασε στα πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα που βγήκαν από το αυτό το τελικό 70-75 στην Κωνστατινούπολη.

«Ήταν ένα πολύ καλύτερο τεστ σε σχέση με το πρώτο στην Αθήνα», ήταν το πρώτο που υπογράμμισε για να συνεχίσει: «Περιμέναμε πως οι Τούρκοι θα ήταν καλύτεροι σε αυτό το παιχνίδι, ιδιαίτερα στην άμυνα, στην τραναζίσιον άμυνα και αυτό μας βοήθησε να δούμε λιγάκι παραπάνω πολλά σετ παιχνίδια, παιχνίδι στο μισό γήπεδο και πως θα μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί εκεί».

Και συνέχισε: «Έγιναν πολλά λάθη, κάναμε πολλά λάθη, υπήρχαν πολλές κατοχές στο παιχνίδι παρά το ότι το σκορ είναι σχετικά χαμηλό αλλά για εμάς το καλό εστιάζεται σε δύο κομμάτια: Θεωρώ πως κάναμε ένα βήμα παραπάνω σε ότι αφορά το μισό γήπεδο, στο πως μποορύμε να χτυπήσουμε τον αντίπαλο στις αδυναμίες  που μπορούν να παρουσιαστούν και βέβαια στην άμυνα είχαμε πάλι όχι τη διάρκεια του προηγούμενου παιχνιδού, αλλά εκεί που έπρεπε ξαναβγήκαμε πάλι στο ανοιτό γήπεδο με το πρες, κλέψαμε κάποιες μπάλες στο κρίσιμο σημείο και γυρίσαμε το παιχνίδι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Βέβαια από την άλλη τους δώσαμε κάποια τρίποντα σε ένα διάστημα που θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα και να έχουμε καλύτερη επικονωνία στις αλλαγές που θα παξουμε πάνω στους σουτέρ. Γενικά, ήταν ένα καλό τεστ, σε κάποιες συνθήκες παρόμοιες με αυτές που  θα συναντήσουμε και στο επίσημο τουρνουά».