Βουγιούκας ο αντι-Παπαγιάννης

zalg vouj

Ο Ιαν Βουγιούκας είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Γιώργου Παπαγιάννη που άφησε τον Παναθηναϊκό για να αγωνιστεί στο μαγικό κόσμο του NBA.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, έχοντας επιλεχθεί στο φετινό ντραφτ, θα αγωνιστεί στον μαγικό κόσμο με την ομάδα των Σακραμέντο Κινγκς. Επομένως, ο Παναθηναϊκός καλείται να αποκτήσει έναν Έλληνα σέντερ. 

Ο Γιάννης Μπουρούσης αποτελεί την καλύτερη λύση, ωστόσο η περίπτωση του μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς ο αρχηγός της Εθνικής δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μια πιο εφικτή λύση για τους «πράσινους» αποτελεί ο Ιαν Βουγιούκας, ο οποίος κυκλοφορεί στην αγορά και ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κινηθεί για να τον προσθέσει στο ρόστερ του.

Ο 31χρονος σέντερ πραγματοποίησε μία καλή σεζόν με την ομάδα της Ζαλγκίρις, η οποία του έχει προτείνει κλειστό διετές συμβόλαιο. Ο Ιαν Βουγιούκας την περασμένη σεζόν στην Ευρωλίγκα είχε μέσο όρο 11,1 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ, ενώ διαθέτει παραστάσεις κι εμπειρίες από το υψηλότερο επίπεδο.

Επίσης, ο Ιαν Βουγιούκας την διετία 2010-12 είχε αγωνιστεί φορώντας την πράσινη φανέλα και στη συνέχεια της καριέρας του βρέθηκε στο εξωτερικό και αγωνίστηκε στις: Ούνικς 2012-14, Γλατάσαραϊ 2014, Ουλμ 2015, Ζαλγκίρις 2015-16.