«Πίστη για την διάκριση»

bourousis

Ο Γιάννης Μπουρούσης έπειτα τη φιλική νίκη της Εθνικής μας Ομάδας απέναντι στην Τουρκία δεν έκρυψε την αισιοδοξία του σχετικά με τις δυνατότητες της επίσημης αγαπημένης.

Αρχικά δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Η ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη. Είμαστε μαζί μόλις 10 ημέρες. Δείξαμε πως υπήρξε διάθεση κι ενέργεια. Ελπίζουμε πως με την προπόνηση και τα νέα φιλικά θα βελτιωθούμε. Εχουμε αθλητικά παιδιά, θέλουμε να παίξουμε γρήγορα, αλλά πρέπει να δουλέψουμε και στο σετ παιχνίδι για να κάνουμε την διαφορά».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το γεγονός πως ένα ακόμη καλοκαίρι είναι κοντά στην Εθνική:

«Αντέχουμε. Αφού έχω την υγεία μου, ήθελα να βοηθήσω την ομάδα. Εχω τη μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτή την ομάδα, αλλά όλα τα παιδιά έχουν εμπειρίες και ξέρουν από μεγάλες διοργανώσεις. Δεν πρέπει να τους αγχώσουμε και πρέπει να τους κάνουμε να αγαπήσουμε την ομάδα».

Τέλος, ο Γιάννης Μπουρούσης παρατήρησε:

«Δεχόμαστε μεγάλη κριτική. Τα τελευταία δύο χρόνια παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά δεν τα καταφέραμε στα χιαστί παιχνίδια. Χρειάζεται και τύχη. Δεν θέλω να λέμε μεγάλες κουβέντες. Χρειάζεται να έχεις αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για να διακριθείς και να βοηθήσεις την ομάδα».