Τα απίστευτα ρεκόρ του Λεμπρόν!

cavs champs2

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει γίνει... συνώνυμο των ρεκόρ και ο «Βασιλιάς» φρόντισε να προσθέσει μερικές ακόμα χρυσές σελίδες με το όνομά του στο βιβλίο του ΝΒΑ.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Οκλαντ, ο σούπερ σταρ του πρωταθλήματος έκανε άλλη μια... μισή ντουζίνα με διάφορα ρεκόρ.

Έχουμε και λέμε:

Με 27π., 11ριμπ., 11ασ. έκανε τριπλ-νταμπλ κι έγινε μόλις ο τρίτος στην ιστορία των τελικών που το  έπραξε σε Game 7. Οι δύο προηγούμενοι ήταν ο Τζέρι Ουέστ (1969, Λέικερς) και ο Τζέιμς Ουόρθι (1988, Λέικερς).

Αυτό είναι το τρίτο δαχτυλίδι του, μετά τα δύο με τους Χιτ (2012, 2013) και έγινε ο 4ος που έχει τουλάχιστον τρεις τίτλους και τέσσερις τίτλους ΜVP της χρονιάς, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν, Μπιλ Ράσελ και Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Εγινε ο 5ος παίκτης που έχει κερδίσει τουλάχιστον τρεις τίτλους MVP σε τελικούς, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν, Σακίλ Ο' Νιλ, Τιμ Ντάνκαν και Μάτζικ Τζόνσον.

Μαζί με τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ είναι οι μόνοι παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ που έχουν κερδίσει τίτλο MVP τελικών με διαφορετικές ομάδες.

Ο ΛεΜπρον ήταν ο κορυφαίος στη στατιστική στη σειρά των τελικών με τους Ουόριορς, από όλους τους παίκτες των δύο φιναλίστ σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και κοψίματα και είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει!