Στην προεπιλογή της Βουλγαρίας Βεζένκοφ και Άνταμς

vezenkov

Ο τεχνικός της Εθνικής Βουλγαρίας, Λιούμπομιρ Μίντσεφ, συμπεριέλαβε τους Αλέξανδρο Βεζένκοφ και Ντάριους Άνταμς στην προεπιλογή ενόψει των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017.

O Βεζένκοφ αγωνίζεται για την Μπαρτσελόνα στους τελικούς της ACΒ, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως κλήθηκε κανονικά στην Εθνική του ομάδα.

Ο Βούλγαρος τεχνικός αρχικά είπε:

«Δεν υπήρχε κάποια αμφιβολία ότι ο Βεζένκοφ θα ερχόταν να παίξει για την εθνική ομάδα, είναι αφοσιωμένος για να βοηθήσει όποτε μπορεί» και πρόσθεσε:

«Οταν θα τελειώσει η σεζόν στο τέλος Ιουνίου, θα ξεκουραστεί για κάποιες μέρες και θα κάνει ατομικές προπονήσεις. Ισως πάει στις ΗΠΑ για μερικές μέρες κι έτσι είναι πιθανό να χρειαστεί να ενσωματωθεί στην προετοιμασία λίγο αργότερα, έχουμε μιλήσει για όλα αυτά».

Εκτός του Βεζένκοφ, στην 16μελή αποστολή βρίσκονται οι Κοστόφ και Άνταμς, με τον δεύτερο να παίρνει πρόσφατα διαβατήριο.

Στον Ε' προκριματικό του Ευρωμπάσκετ 2017, οι Βούλγαροι θα αντιμετωπίσουν Κόσοβο, Ουκρανία και Σλοβενία.

Αναλυτικά η αποστολή:

Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Ντάριους Ανταμς, Πάβλιν Ιβάνοφ, Κρις Μίνκοφ, Ασεν Βελίκοφ, Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ, Τσάβνταρ Κοστόφ, Αλεκς Σιμεόνοφ, Βέλισλαβ Γκαλάμποφ, Ιβάν Λίλοφ, Νικολάι Στογιάνοφ, Τζέισον Ουόσμπερν, Αλεκσάνταρ Γκεοργκίεφ, Στάνιμιρ Μαρίνοφ, Στάνισλαβ Βακλίνοφ, Χρίστο Ζαχάριεφ.