«Όνειρο η Εθνική και οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Kostas Koufos

Ο Κώστας Κουφός μιλώντας στην τηλεόραση αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας με σκοπό την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τη δική του προετοιμασία με τη «γαλανόλευκη», θέτοντας ως στόχο του να ταξιδέψει στο Ρίο.

Για την Εθνική:

«Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας. Είναι το όνειρό μου να παίζω στην Εθνική. Μου αρέσει που θα παίξω και φέτος στην Εθνική. Θα δουλέψουμε καθημερινά σκληρά για να πετύχουμε».

Για την αποχώρηση Σπανούλη, Ζήση, αλλά και την απουσία του Πρίντεζη από τη φετινή Εθνική:

«Σπανούλης, Πρίντεζης και Ζήσης είναι θεσμός για την Εθνική και ήταν ηγέτες της για πολλά χρόνια. Αυτοί μας έμαθαν να αγαπάμε την Εθνική και εμείς τώρα πρέπει να διδάξουμε τους πιο νέους».

Για την Ιταλία και τους αντιπάλους στο Προολυμπιακό:

«Η Ιταλία είναι πολύ καλή ομάδα, έχει Γκαλινάρι, Μπαρνιάνι, αλλά δεν τους σκεφτόμαστε. Το μυαλό μας είναι στο πρώτο παιχνίδι που θα παίξουμε στο Προολυμπιακό».

Για το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων:

«Είναι όνειρο ζωής οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είμαι πολύ ευλογημένος και τυχερός που έχω την ευκαιρία να παίξω με την Εθνική. Έχω δουλέψει πολύ όλο το καλοκαίρι. Το σώμα μου είναι πολύ καλά και είμαι έτοιμος για την προετοιμασία».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής του Φώτη Κατσικάρη:

«Η μίξη του ΝΒΑ με το ευρωπαϊκό στυλ είναι ο καλύτερος τρόπος να παίξει η ομάδα. Ο Κατσικάρης είναι καλός προπονητής και ξέρει τι να κάνει. Είναι ο προπονητής των παικτών».

Για τη δική του συμβολή:

«Ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής θα το κάνω. Μακάρι να μπορούσα να τα κάνω όλα. Πρώτα η ομάδα πρέπει να παίζει καλά και μετά εγώ. Αν χρειάζεται να βάλω 10 ή 20 πόντους για να νικήσουμε θα το κάνω. Προτεραιότητα είναι η νίκη».

Για τους Κινγκς και το νέο προπονητή του, Ντέιβ Γιέργκερ:

«Τον ξέρω από τότε που ήταν στους Γκρίζλις όταν ήμουν κι εγώ. Είναι καλός ο Γιέργκερ, αλλά πρέπει να είμαστε καλοί σαν ομάδα. Πρέπει να γίνουμε ομάδα πρώτα. Δεν αρκεί ο προπονητής».

Για τον Κάζινς:

«Ο Κάζινς είναι πολύ καλός άνθρωπος. Πρέπει να παίξουμε καλά ως ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».