Για... ελάτε πάλι στο Κλίβελαντ (vid)

nba finals cavaliers warriors

«Πρωτάθλημα; Μπα, δεν το νομίζουμε...» θα μπορούσαν να λένε στο Κλίβελαντ αμέσως μετά το τέλος του 5ου τελικού του ΝΒΑ! Αν και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ήταν αγκαλιά με το «repeat» μετά το 3-1, οι Καβαλίερς φρόντισαν να βάλουν παράταση στην αγωνία και να επαναφέρουν τη σειρά στο Οχάιο...

Κι αυτό χάρη στο φοβερό και τρομερό δίδυμο των Λεμπρόν Τζέιμς και Κάιρι Ιρβινγκ, οι οποίοι σημείωσαν τους 82 από τους 112 πόντους της ομάδας τους, οδηγώντας τους Καβς στη νίκη μέσα στην «Oracle Arena» του Οκλαντ (112-97). Ο Τζέιμς τελείωσε το ματς με 41 πόντους έχοντας 12/22 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5/8 βολές, 16 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 κοψίματα και (μόλις) δύο λάθη, ενώ ο Ιρβινγκ πέτυχε άλλους 41 πόντους με 12/17 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 2/2 βολές και 6 τελικές πάσες.

«Ο Κάιρι έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχω δει live!» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Λεμπρόν. Μάλιστα οι 40+ πόντοι από δύο συμπαίκτες στο ίδιο ματς, αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ. Την ίδια ώρα ο προπονητής των Καβαλίερς, Τάιρον Λου, έκανε ειδική αναφορά στην απουσία του τιμωρημένου Ντρέιμοντ Γκριν. Μια απουσία που έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή στο παιχνίδι των Γουόριορς:

«Είναι ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ που ξέρει να διαβάζει τις αντίπαλες επιθέσεις. Γνωρίζει καλά που θα χτυπήσουν στα μις ματς, τρέχει τις βοήθειες, ξέρει που πρέπει να πάει και πάντα αποτελεί μεγάλο... μπελά. Σίγουρα η απουσία του μας βοήθησε στο να πληγώσουμε την άμυνά τους». Να σημειωθεί ότι ο Γκριν παρακολούθησε το παιχνίδι από τις εξέδρες, αν και του είχε απαγορευτεί η είσοδος στο ματς. Οπερ και σημαίνει ότι θα κληθεί να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο.

Για το Γκόλντεν Στέιτ, ο Κλέι Τόμπσον σημείωσε 37 πόντους έχοντας 6/11 τρίποντα, ενώ ο Στεφ Κάρι δεν θύμησε τον παίκτη του 4ου τελικού καθώς ήταν αρκετά άστοχος με 25 πόντους και 5/14 έξω από τα 7.25μ. Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα ήταν σταθερός με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα ο Αντριου Μπόγκουτ στο γόνατο και θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί ξανά στη σειρά των τελικών.