«Πρώτη μου επιλογή η Μούρθια, περήφανος για την Εθνική»

katsikaris

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής, Φώτης Κατσικάρης δήλωσε πως πρώτη επιλογή για αυτόν είναι η ομάδα της Μούρθια. Όμως δεν έκρυψε και την περηφάνια του για τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή που κατέχει.
Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στη φετινή, εξαιρετική πορεία της ισπανικής ομάδας, αλλά και στο ποιους στόχους θέτει ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φώτης Κατσικάρης σε μέσο της Μούρθια:

Για το αν πίστευε πως η Μούρθια θα πραγματοποιούσε μία τέτοια, σπουδαία πορεία:
«Ναι, είχα πίστη στην ομάδα. Ξέρω πως το πρωτάθλημα είναι πολύ απαιτητικό και μεγάλο σε διάρκεια. Ο στόχος του συλλόγου ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή, έκαναν όλοι μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Χάσαμε την πρόκριση στο Copa del Rey για λεπτομέρειες, αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω πως κάναμε ένα μικρό βήμα προόδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω πολύ στη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, ήθελα από την πρώτη στιγμή να αλλάξω κάπως τη νοοτροπία εντός της ομάδας και να γίνουν όλοι πιο μαχητικοί. Νομίζω πως τα κατάφερα και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Δείξαμε χαρακτήρα στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό».

Για την ευρωπαϊκή προοπτική της Μούρθια:
«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην ομάδα και όλοι περίμεναν χρόνια γι αυτή τη στιγμή. Η ομάδα έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και πιστεύω πως είναι έτοιμη να αλλάξει προφίλ και να μεγαλώσει σταδιακά, μέχρι να μπει στο κλαμπ των μεγάλων της Liga Endesa»

Για το ρόστερ της νέας σεζόν:
«Πρέπει πρώτα να αξιολογήσουμε τα δεδομένα για κάθε παίκτη. Η ομάδα εκτιμά όσους βοήθησαν φέτος και αυτούς που αποτέλεσαν τη βάση της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Θα κάνουμε μια ανάλυση της αγοράς όπως και να έχει γιατί πρέπει να δυναμώσουμε για τη νέα χρονιά»

Για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του:
«Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Είχαμε ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ του πρωταθλήματος, αλλά καταφέραμε σπουδαία πράγματα. Λέω πάντα πως ο προπονητής είναι κάτι σαν σκηνοθέτης. Είσαι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στην "ταινία", μετά τους ηθοποιούς. Διαχειριστήκαμε την αποχώρηση του Αουγκούστο Λίμα, που ήταν πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, εντάξαμε στο πλάνο της ομάδας τον Βίκτορ Φαβεράνι, έναν παίκτη που είχε σχεδόν δύο χρόνια να παίξει σε καλό επίπεδο λόγω τραυματισμών. Αν το δούμε σφαιρικά όμως, είμαι πολύ χαρούμενος για όσα κάναμε φέτος».

Για τη συνέχεια στην καριέρα του:
«Όταν δουλεύεις σε μια ομάδα που έχει κάνει άλματα, όχι απλά βήματα, προόδου και "γράφει ιστορία", προφανώς έχεις στο μυαλό σου πως θες να συνεχίσεις. Από την άλλη, είναι μια πολύ "ευαίσθητη" κατάσταση, γιατί του χρόνου θα συμμετέχουμε σε δύο διοργανώσεις, οπότε θα πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί σημαντικά. Πρώτα πρέπει να μιλήσω με τον σύλλογο και να δω τι σκέφτονται οι άνθρωποι της διοίκησης, να δω αν έχουν στο μυαλό τους να είμαστε ακόμη πιο ισχυροί και ανταγωνιστικοί του χρόνου, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σε Ισπανία και Ευρώπη»

Για την πρώτη του επιλογή και αν θα είναι η Μούρθια:
«Ναι! Το συμβόλαιό μου ολοκληρώθηκε, αλλά η πρώτη ομάδα με την οποία θα μιλήσω για του χρόνου είναι η Μούρθια»

Για την Εθνική:
«Κάποιες φορές δεν χρειάζεσαι ξεκούραση. Η αλήθεια είναι πως νιώθω καλά, δεν ανησυχώ για κάτι. Είμαι περήφανος που ηγούμαι της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας και θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω μαζί της το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αν τα καταφέρουμε, νομίζω πως θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της καριέρας μου»