«Οι πρόεδροι μας έδωσαν κουράγιο για τον τίτλο»

sfairopoulos77

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου και στην συνέχεια πραγματοποίησε ανάλυση γύρω από το ποιο ήταν το καθοριστικό σημείο που συντέλεσε στο να κλείσει επιτυχώς η φετινή αγωνιστική περίοδος.

Σχετικά με τη σεζόν που τελείωσε,ανέφερε:

«Αλλη μία χρονιά κλείνει με μαγικό τρόπο για εμάς. Μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά απαιτητική για την ισορροπία που δεν είχαμε σε θέσεις και ρόλους σε κάποιο σημείο της σεζόν εξαιτίας των τραυματισμών, με αποτέλεσμα στο κρίσιμο σημείο για την Ευρώπη να μην τα καταφέρουμε.
Εκεί ήταν το πιο δύσκολο σημείο, αλλά δείξαμε ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Το πιο σημαντικό ήταν ότι οι πρόεδροι ήταν κοντά μας, μας στήριξαν. Αυτό έδωσε μεγάλη δύναμη και κουράγιο να δουλέψουμε για τον τελευταίο στόχο που είχε απομείνει. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν οι πρόεδροι αυτό το κομμάτι της σεζόν και πως στήριξαν την ομάδα ήταν καίριος για να πετύχουμε το στόχο μας.
Δουλέψαμε όπως δουλεύουμε όλη τη σεζόν, χωρίς προβλήματα. Πριν τα πλέι οφ για 1,5 μήνα δούλεψε όλη η ομάδα μαζί. Είχε ρόλους η ομάδα και δουλέψαμε λεπτομέρειες που είχαν χαθεί λόγω της ομοιογένειας που διαταράχθηκε από νέους παίκτες και κάποιους παίκτες που έμπαιναν και έβγαιναν και αλλοίωσαν την ισορροπία της ομάδας.
Είχαμε την πολυτέλεια να δουλέψουμε όλοι μαζί για 1,5 μήνα. Νικήσαμε κρίσιμα παιχνίδια στην Α1 για να διατηρηθούμε στην κορυφή και τελικά τερματίσαμε πρώτοι στην κανοική περίοδο».

Για τους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό:

«Ήταν πλεονέκτημα που δεν το εκμεταλλευτήκαμε και το χάσαμε λόγω ότι όπως περάσαμε από τους ημιτελικούς με 3-0, είχαμε κενό 9 ημερών που μας κόστισε σε αγωνιστικό ρυθμό. Ήταν εμφανές στον πρώτο τελικό, στο πρώτο 5λεπτο δεν είχαμε συγκέντρωση και συνοχή, αλλά αντιδράσαμε, συνήλθαμε αποκτήσαμε ρυθμό, φτάσαμε το ματς να γίνει ντέρμπι. Ο αντίπαλος έβαλε στο τέλος μεγάλα σουτ και μας κέρδισε.
Ήταν πολύ σημαντική η διαχείριση που κάναμε στην ομάδα. Ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο στο ΟΑΚΑ στον 2ο τελικό και αν χάναμε σχεδόν θα είχαμε χάσει τον τίτλο. Είχαμε πίστη στην ομάδα μας. Αλλάξαμε κάποια κομμάτια στην τακτική και πιστεύω παίζοντας ένα διαφορετικό ματς στον 2ο τελικό επικρατήσαμε στο ΟΑΚΑ και αυτό ήταν το σημείο που γύρισε όλη η σειρά. Δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει μπρέικ στο μπρέικ.
Αλλάξαμε όλη την ψυχολογία των τελικών, νικήσαμε εδώ και πήραμε τρία ματς στη σειρά, με δραματικό και παλικαρίσιο τρόπο στο ΟΑΚΑ. Το αξίζαμε όπως παίζαμε όλη τη χρονιά και στους τελικούς. Μην ξεχνάμε ότι κάναμε μόνο μία ήττα εκτός έδρας και άλλη μία εδώ στους τελικούς. Είχαμε μόνο δύο ήττες και ήταν μεγάλη επιτυχία.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Πρώτα στους προέδρους που μας βοηθάνε και δίνουν και την ψυχή τους, πέρα από τα χρήματα που διαθέτουν για την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η κύρια αιτία που ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια και επί προκατόχων μου, έφερε επιτυχίες και τίτλους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, καταπονούν το κορμί τους, το μυαλό τους, χρειάζεται μεγάλη πνευματική ετοιμότητα για πρωταθλητισμό.
Δεν είναι εύκολο κάθε εβδομάδα να υπάρχει το πρέπει να κερδίσεις. Δεν είναι εύκολο να το κάνουν, γι' αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Πόλλά συγχαρητήρια αξίζουν στους συνεργάτες μου, τον Μίλαν Τόμιτς, τον Χρήστο Μαρμαρινό, τον Χρήστο Γεραγωτέλλη, τον Βαγγέλη τον Κουτσοκέρα, τον γυμναστή μας, στους φυσιοθεραπευτές, στους γενικούς διευθυντές σε όλους όσους βοηθούν την ομάδα να λειτουργήσει. Ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός οργανισμός, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα που στηρίζει.
Συγχαρητήρια και στον κόσμο του Ολυμπιακού που ήταν φέτος πολύ πιο κόσμιος. Στήριξε περισσότερο την ομάδα σε στιγμές που δεν ήταν καλή. Ηταν πολύ σημαντική η στάση τους για να ξεπεράσουμε τη στενοχώρια, αλλά και την αρνητική ψυχολογία που είχαμε».
Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν και εύχομαι να συνεχίσει να βοηθά την ομάδα να κατακτά τίτλους.
Για άλλη μια φορά ευχαριστώ τους προέδρους».

Για τη διαφορά του φετινού καλοκαιριού σε σχέση με πέρσι όσον αφορά τον σχεδιασμό:

«Είναι ευχή να είμαστε όλοι του χρόνου, μαζί με τον Σπανούλη. Είναι επιθυμία μας να είναι εδώ. Θέλουμε να περιχαρακώσουμε την ομάδα από την κόπωση και την καταπόνηση από τα συνεχόμενα ταξίδια».