«Αγάλματα σε Διαμαντίδη και Σπανούλη»

mantzaris 3point

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν από τους παίκτες-κλειδιά του 4ου τελικού αφού ευστόχησε στο καθοριστικό τρίποντο στο τέλος της πρώτης παράτασης, με το οποίο έστειλε το ματς και σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

Ο διεθνής πλέι μέικερ μιλώντας στην εφημερίδα GOAL στάθηκε σε αυτό το σουτ, έκανε αναφορά στους... τρελούς τελικούς, ενώ αποθέωσε τους δύο θρύλους του ελληνικού μπάσκετ. Τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Βασίλη Σπανούλη.

Για το τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ:
«Ήταν ένα ατελείωτο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες είχαν αδειάσει σωματικά και ψυχικά. Θέλαμε τη νίκη και την πήραμε. Είναι πολύ σημαντική και είμαστε περήφανοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν ένας τελικός που έδειξε την ποιότητα και την ικανότητα των δύο ομάδων».

Για το αν μπορούσαν να γίνουν αγάλματα οι Διαμαντίδης και Σπανούλης:
«Σίγουρα! Είναι απόλυτα σωστά και τα δύο. Όσα έχει προσφέρει ο ένας, έχει προσφέρει και ο άλλος στον ελληνικό αθλητισμό και το μπάσκετ. Είναι τιμή μου που αγωνίστηκα στην εποχή του Βασίλη Σπανούλη και του Δημήτρη Διαμαντίδη. Είμαι τόσο περήφανος που έπαιξα μπάσκετ τα ίδια χρόνια με αυτούς τους δύο».

Για το δικό του σουτ που έστειλε τον τέταρτο τελικό στη δεύτερη παράταση:
«Τα μεγάλα σουτ δεν τα σκέφτεσαι πολύ. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να σκεφτείς τι θα γίνει, αν αστοχήσεις. Τα κάνεις από ένστικτο. Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα άλλο».