Από τον Πανιώνιο, στο NCAA

biris
Μετά από 10 χρόνια στα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου, ο Ανδρέας Μπίρης συνεχίζει στο αμερικανικό κολλεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Άριστος μαθητής, με πολύ ψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, ο γκαρντ του Πανιωνίου δέχθηκε την προσφορά του Occidental College στο Λος Άντζελες και θα συνεχίσει εκεί τις σπουδές και την αθλητική σταδιοδρομία του (NCAA, div III). 

Πριν από 11 μήνες είχε προσκληθεί και είχε πάρει μέρος, σαν μοναδικός ευρωπαίος, στο FULLCOURT PRESS ALL-WEST CAMP στο Cerritos College, Norwalk, CA. Η συμμετοχή και η διάκρισή του στο καμπ τράβηξε τα βλέματα του scouting και η παρακολούθησή του μέσω video με highlights αλλά και ολόκληρων αγώνων, έφερε την πρόταση του Occidental College για την συνέχιση εκεί των σπουδών αλλά και της αθλητικής εξέλιξής του.

Η προσφορά του κολεγίου όμως, εκτός από τις αθλητικές ικανότητες, βασίστηκε και στις ακαδημαϊκές επιδόσεις του, αφού είχε προετοιμαστεί και από το περασμένο φθινόπωρο, είχε ήδη επιτύχει υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις για τα αμερικανικά πανεπιστήμια (SAT, ACT & TOEFL). Έτσι με σκληρή δουλειά ο νεαρός γκαρντ του Πανιωνίου θα βρίσκεται τα επόμενα χρόνια στην Καλιφόρνια σπουδάζοντας βιολογικές επιστήμες και παίζοντας στην SCIAC conference basketball.

logo