«Φεύγω γεμάτος, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει» (2)

dimitris diamantidis

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του πέμπτου τελικού στο ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε στην πορεία της καριέρας του, δηλώνοντας απόλυτα χαρούμενος για όσα πέτυχε, ενώ τόνισε πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι σταματά.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είπε αρχικά:

«Είναι μία περίεργη βραδιά για εμένα και την ομάδα. Από την μία χάσαμε ένα παιχνίδι και έναν τίτλο. Συγγνώμη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για την ομάδα είναι μια δύσκολη στιγμή. Για εμένα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ο τρόπος που χάθηκε το παιχνίδι με στενοχωρεί. Από την άλλη, όταν σκέφτομαι ότι τόσα χρόνια που έπαιξα μπάσκετ και ήμουν σε αυτή την ομάδα δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω όσα έχω ζήσει μέχρι τώρα. Πραγματικά, είμαι ευλογημένος. Ήταν απίστευτο αυτό που έζησα στον Ηρακλή, μου έδωσε την ευκαιρία. Είναι άνθρωποι που με έχουν βοηθήσει. Τους ευχαριστώ όλους. Αυτά τα 12 χρόνια στον Παναθηναϊκό έζησα απίστευτες στιγμές, εύχομαι να τις ζήσει κάθε αθλητής. Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την αγάπη που μου έχει δείξει. Τον ευχαριστούμε ως ομάδα για την προσήλωσή του. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα, συνεχίζει. Έτσι είναι ο αθλητισμός είτε μας αρέσει είτε όχι. Μας κακοφαίνεται, αλλά έτσι είναι. Ξέρω ότι δεν ήμουν ο καλύτερος συνομιλητής των δημοσιογράφων, αλλά έχω μια φιλοσοφία στο μυαλό μου για το ποια είναι η σχέση δημοσιογράφου αθλητή. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Εύχομαι να είστε καλά, μόνο υγεία».

Σε εκείνο το σημείο ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα από τους δημοσιογράφους...

Για τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του και τη δύσκολη στιγμή της αποχώρησης τόνισε:

«Θα δω ότι θα έιναι δύσκολη στιγμή όταν δεν θα είμαι τον Σεπτέμβριο στην προετοιμασία. Αυτή τη στιγμή δεν έχω καταλάβει ότι θα σταματήσω. Θα το καταλάβω με τον καιρό. Η απόφασή μου ήταν συνειδητοποιημένη. Το είχα σκεφτεί και το είχα πει. 

Μεγαλύτερες στιγμές ήταν οι διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα, το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί στην αθλητική ζωή. Διακρίσεις με τον Παναθηναϊκό. Έκανα φιλίες με κόσμο που δεν θα γνώριζα καν. Συναναστράφηκα με ανθρώπους παγκοσμίου φήμης. Αλλά οι στιγμές που έχω ζήσει με την Εθνική και τον Παναθηναϊκό είναι οι καλύτερες στιγμές μου. Φεύγω γεμάτος και χαρούμενος. Είμαι υγιής, πρόσφερα όσο μπορώ. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει, οι ομάδες συνεχίζουν».